Μονοδρομήσεων συνέχεια από την Κυριακή στον Πειραιά

Από την Κυριακή 16 Μαρτίου ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι θα κινούνται με τα οχήματά τους στην Καλλίπολη και στην Πειραϊκή καθώς θα εφαρμοστεί η δεύτερη φάση των αλλαγών με τις μονοδρομήσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Πειραιά.

Από την Κυριακή 16 Μαρτίου ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι θα κινούνται με τα οχήματά τους στην Καλλίπολη και στην Πειραϊκή καθώς θα εφαρμοστεί η δεύτερη φάση των αλλαγών με τις μονοδρομήσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Πειραιά.

Οι μονοδρομήσεις πάντως έχουν μπει για τα καλά στο πεδίο της αντιπαράθεσης εν όψει των δημοτικών εκλογών, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά κ. Θοδωρής Δρίτσας απέστειλε την Πέμπτη επιστολή του στον δήμαρχο κ.Βασίλη Μιχαλολιάκο ζητώντας του να ανασταλούν.

Η δεύτερη φάση των αλλαγών αφορά τις μονοδρομήσεις των ακόλουθων κύριων οδών:
– η 2ας Μεραρχίας από Ηρώων Πολυτεχνείου ως Πραξιτέλους θα έχει φορά από Ακτή Μιαούλη προς Ακτή Μουτσοπούλου
– θα γίνει επέκταση της μονοδρόμησης της Ηρώων Πολυτεχνείου με φορά εισόδου προς Πειραιά και κατεύθυνση το Χατζηκυριάκειο από 2ας Μεραρχίας έως Σαχτούρη
– η Χατζηκυριάκου θα έχει φορά εισόδου προς Πειραιά από Σαχτούρη έως Κλεισόβης
– θα γίνει επέκταση στις οδούς Γεωργίου Θεοτόκη, Ακτή Θεμιστοκλέους και Ακτή Μουτσοπούλου μέχρι την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.
Παράλληλα θα γίνει αντιστροφή φοράς των υφιστάμενων μονόδρομων του Δευτέρου Διαμερίσματος Πειραιά στις οδούς Ευρυπίδου (με κατεύθυνση προς Τσαμαδού) και Καραϊσκου με φορά προς Καραολή και Δημητρίου (από Τσαμαδού έως Καραολή και Δημητρίου).
Έτσι κάποιος που κατευθύνεται προς τα μεζεδοπωλεία στην Πειραϊκή ή απλώς θέλει να κάνει βόλτα στην Ακτή Θεμιστοκλέους δίπλα στη θάλασσα θα πρέπει να εισέρχεται στον Πειραιά μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου και της λεωφόρου Χατζηκυριάκου και στη συνέχεια μέσω Ακτής Θεμιστοκλέους και Ακτής Μουτσοπούλου θα φεύγει από το κέντρο της πόλης.
Η πρώτη φάση εφαρμόστηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο κέντρο της πόλης με τους διερχόμενους οδηγούς να έχουν πλέον προσαρμοστεί στις αλλαγές οι οποίες «επιβλήθηκαν» λόγω της έλευσης του τραμ και του μετρό – το πρώτο θα κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή το 2016 και δεύτερο το 2017.
Ωστόσο κάτοικοι της πόλης αλλά και έμποροι έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και όπως λένε η καλύτερη περίοδος για να διαπιστωθεί εάν αποδίδουν «καρπούς» οι αλλαγές θα είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που θα υπάρχει αυξημένη κίνηση στο λιμάνι.
Οι αλλαγές αυτές φέρνουν και μεταβολές στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.
Οι πολίτες μπορούν ενα ενημερωθούν για τις αλλαγές στον Δήμο Πειραιά στο τηλέφωνο 1561 και στο www.pireasnet.gr ή στην Αττικό Μετρό ΑΕ, υπηρεσία Επικοινωνίας (τηλ. 210 6792.300, 210 6792.032, 210 6792.036, 210 6792,082, e-mail: info@ametro.gr).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk