Η ατζέντα της επιστήμης

Την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαρτίου, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση του διακεκριμένου καθηγητή Νευροαισθητικής κ. Semir Zeki

18 Μαρτίου
Διάλεξη Semir Zeki
Την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαρτίου, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση του διακεκριμένου καθηγητή Νευροαισθητικής κ. Semir Zeki ως επίτιμου διδάκτορα του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών. Η διάλεξη του καθηγητή Zeki θα έχει τίτλο «Η Νευροβιολογία της Ομορφιάς». Ειδικά για την περίσταση, η καθηγήτρια Νευρολογίας κυρία Μαρία Αναγνωστούλη-Πουλημένου έχει εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Η Νευροαισθητική στον 21ο αιώνα. Από τον Πλάτωνα στον Ζέκι», που θα διατίθεται στους παρισταμένους.
18 Μαρτίου


Πράσινες καταλύσεις στο ΕΙΕ


ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, Λ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Στο πλαίσιο του Γ’ Κύκλου Ομιλιών «Πράσινη Χημεία» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας & Βιοτεχνολογίας (ΙΒΦΧΒ) του ΕΙΕ, δύο διευθυντές ερευνών του ΙΒΦΧΒ θα εξιχνιάσουν τα μυστικά των καταλύσεων. Είσοδος δωρεάν, ώρα έναρξης 19.00. Επίσης οι ομιλίες θα μεταδοθούν ζωντανά από τη διαδικτυακή διεύθυνση www.ekt.gr/events/live/.
18-20 Μαρτίου


Για το μέλλον του Διαδικτύου


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Β. ΣΟΦΙΑΣ & ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΘΗΝΑ
Ξεκινά μεθαύριο το τριήμερο ετήσιο συνέδριο για το μέλλον του Διαδικτύου «FIA Athens 2014». Το συνέδριο της κοινοπραξίας Future Internet Assembly στοχεύει στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στην παγκόσμια αγορά διαδικτυακών υπηρεσιών. Για λεπτομέρειες επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.fi-athens.eu/.
20-21 Μαρτίου


Η εκμετάλλευση των ευρεσιτεχνιών


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «DIVANI CARAVEL», ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ
Ιδιαίτερα χρήσιμο – και σπάνιο – το σεμινάριο που διοργανώνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και η European Patent Academy (EPO) με θέμα «Εμπορική εκμετάλλευση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας – Αξιοποιώντας στο μέγιστο τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις επιχειρήσεις». Κατόπιν σχετικής συμφωνίας οι έλληνες συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6183.541 και στην ιστοσελίδα http://application.epo.org/ipcal/i_event.php?id=12907 (αγγλιστί).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk