Στ.Θεοδωράκης για το Ποτάμι από τα Χανιά: «Πάρτε το ρίσκο μαζί μου»

Να πάρουν μαζί του το «ρίσκο» κάλεσε τους Κρητικούς στην πρώτη επίσημη προεκλογική του συγκέντρωση ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας πριν το Σάββατο στον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά.

Να πάρουν μαζί του το «ρίσκο» κάλεσε τους Κρητικούς στην πρώτη επίσημη προεκλογική του συγκέντρωση ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας πριν το Σάββατο στον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της κίνησης «Το Ποτάμι» εξήγησε τους λόγους της καθόδου του στις εκλογές και παρουσίασε τις θέσεις της πολιτικής του πλατφόρμας.

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό.

Παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση της κίνησης «Το Ποτάμι», επισήμανε πως πρόκειται «για μια πρόταση σωτηρίας χωρίς την εμπλοκή κανενός κομματικού μηχανισμού, συντεχνιών, συμφερόντων και παλιών πολιτικών που θέλουν να μας νουθετήσουν και να μας πάνε στην δική τους πορεία.

» Έχουμε μια ξεκάθαρη πρόταση για τα υπόλοιπα κόμματα: Να σκίσουν τα προγράμματα τους και να καθήσουν με αυτούς που θα επιλέξει ο κόσμος μετά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και να φτιάξουν ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας.

» Να βρούμε τις 30 λύσεις στα 30 προβλήματα που έχουμε. Λέει κάποιος τις αριστερές ή τις δεξιές λύσεις; Όταν φώναξαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο να αφήσει την Κρητική Πολιτεία και να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας και να τη σώσει από την ανυποληψία και τα χρέη, τον φώναξαν ως αριστερό ή ως δεξιό; Η χώρα δεν έχει αυτή τη στιγμή κανέναν Ελευθέριο Βενιζέλο. Αλλά πολλούς Λευτέρηδες που είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με ρεαλισμό και επαναστατικότητα.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευρωεκλογές με πολλά παραδείγματα από την Κρήτη, την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό της.

Ερωτηθείς από πολίτη ότι «Το Ποτάμι» προέκυψε μετά την αποτυχία της «Ελιάς» ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε:

«Όσοι με ξέρουν -και με ξέρουν πολλοί από εδώ- μπορεί να αντιληφθούν ότι έχω πολλά ελαττώματα. Είμαι πολύ εγωϊστής ας πούμε. Αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που θα του πουν τι θα κάνει. Δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί ποτέ. Οι άλλες προσπάθειες είναι καλό να γίνουν. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Δεν είναι η πολιτική κλειστό club.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk