Τραγικό τέλος στη ζωή της έβαλε η 17χρονη Αμίνα Μπίμπι από το Πακιστάν, η οποία είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού. Η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να αυτοπυρποληθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας όταν έμαθε ότι αφέθηκε ελεύθερος ένας από τους κύριους υπόπτους για τον βιασμό της.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «φαίνεται πως η υπόθεση δεν διερευνήθηκε όπως έπρεπε» και ότι θα επανεξετάσει την υπόθεση του ομαδικού βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη η 17χρονη πήγε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα που χειριζόταν την υπόθεση της, κοντά στο Μουζαφαργκάρ της επαρχίας Πουντζάμπ, όπου και περιλούστηκε με βενζίνη πριν αυτοπυρποληθεί. Η έφηβη μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματα της την Παρασκευή.

Βίντεο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο που δείχνει την κοπέλα να φλέγεται, ενώ έντρομοι παριστάμενοι προσπαθούν να σώσουν την 17χρονη και να σβήσουν τη φωτιά.

Ο αδερφός του θύματος ανέφερε ότι «η απελευθέρωση του υπόπτου την έκανε να χάσει κάθε ελπίδα πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ ο Τσαουντρί Ασγκάρ, αξιωματικός της αστυνομίας, δήλωσε ότι ο επικεφαλής της έρευνας έχει τεθεί σε κράτηση.