Επίθεση χάκερ στις σελίδες Κρεμλίνου και Κεντρικής Τράπεζας Ρωσίας

Χάκερ κατάφεραν να ρίξουν για μερικές ώρες την ιστοσελίδα της ρωσικής προεδρίας και της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας την Παρασκευή, με τη Μόσχα να μιλά για «πολύ ισχυρή κυβερνοεπίθεση». Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η επίθεση σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Χάκερ κατάφεραν να ρίξουν για μερικές ώρες την ιστοσελίδα της ρωσικής προεδρίας και της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας την Παρασκευή, με τη Μόσχα να μιλά για «πολύ ισχυρή κυβερνοεπίθεση».

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η επίθεση σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη, και η ιστοσελίδα του ρωσικού καναλιού Channel One είχε πέσει θύμα χάκερ.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε την Παρασκευή την «πολύ ισχυρή κυβερνοεπίθεση», η προέλευση της οποίας δεν είχε αποσαφηνιστεί.

Επρόκειτο για επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS). Νωρίς το απόγευμα, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου είχε αποκατασταθεί.

Ανάλογη επίθεση δέχτηκε το πρωί και η ιστοσελίδα της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, την ημέρα μάλιστα της τακτικής συνεδρίασης για τη νομισματική πολιτική. Σύμφωνα με το ρωσικό RT, νωρίς το απόγευμα η πρόσβαση είχε μεν αποκατασταθεί και σε αυτήν την ιστοσελίδα, αν και η φόρτωση στοιχείων καθυστερούσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk