Σοκάρουν οι φωτογραφίες του Όσκαρ Πιστόριους που τραβήχτηκαν αμέσως μετά τον φόνο της Ρίβα Στίνκαμπ. Στις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο της Πρετόρια ο Πιστόριους φαίνεται να έχει αίματα στα προσθετικά πόδια του.

Ανάμεσα στις άλλες «σκληρές» φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο υπάρχουν και εικόνες τις νεκρής κοπέλας καλυμμένη στα αίματα, το φονικό όπλο, καθώς και το μπαστούνι του κρίκετ με το οποίο ο Πιστόριους έσπασε την πόρτα του μπάνιου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων που παρευρέθηκαν στην δέκατη μέρα της δίκης, ο κατηγορούμενος λύγισε και έκανε εμετό όταν αντέκρουσε τις φωτογραφίες, ενώ κρατούσε τα μάτια του κλειστά, αποφεύγοντας να δει τις εικόνες. Εξίσου συγκλονισμένοι από τις φωτογραφίες της αστυνομίας ήταν και οι συγγενείς της Στίνκαμπ, ιδιαίτερα η θεία και αδερφή του θύματος.

Χθες στο δικαστήριο ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του κατηγορούμενου Τζ. Σ. Βαν Ρένσμπουργκ δήλωσε ότι όταν έφτασε στο σπίτι περίπου 40 λεπτά το φονικό, βρήκε τον Πιστόριους σε «έντονη συναισθηματική κατάσταση».

Ο πρώην αστυνομικός διοικητής εξήγησε ότι δεν συνέλαβε τον Πιστόριους, αλλά του ζήτησε να παραμείνει στο σπίτι αφού τον θεώρησε βασικό ύποπτο για τον φόνο της Στίνκαμπ.

Και την Δευτέρα πάντως ο κατηγορούμενος ένιωσε αδιαθεσία και έκανε εμετό όταν του έδειξαν φωτογραφίες από την δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.