Τελείωσε λίγο πριν από τις 14.30 της Παρασκευής η συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για το θέμα των 200 διαθέσιμων εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να προκηρυχθούν οι θέσεις στα ΙΕΚ-ΣΕΚ που είχαν προβλεφθεί για την κατηγορία τους ώστε να εργαστούν ξανά στην εκπαίδευση, καθώς έχουν «κολλήσει» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πάντως ο κ. Αρβανιτόπουλος τους είπε ότι θα συζητήσει το θέμα τη Δευτέρα σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα σε εξέλιξη ήταν συγκέντρωση της ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι. Για τη διευκόλυνση των καθηγητών η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 14.00.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών είδε τον κ. Αρβανιτόπουλο και την Πέμπτη, αλλά η συνάντηση διακόπηκε όταν ο υπουργός αποχώρησε για να μεταβεί στη Βουλή. Ο εκπαιδευτικοί παρέμειναν επί ώρες στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους, ενώ στον χώρο κατέφθασαν τις πρώτες πρωινές ώρες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά αποχώρησαν στις 2.00 τα ξημερώματα καθώς ορίστηκε η σημερινή συνάντηση.

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Συμβολικό αποκλεισμό της διεύθυνσης εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής καθηγητές σε διαθεσιμότητα και συνάδελφοί τους των Γ’ και Ε’ ΕΛΜΕ.

Οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ πήραν αποφάσεις για περαιτέρω δράσεις και κινητοποιήσεις, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της διαθεσιμότητας, στις 22 Μαρτίου. Οι καθηγητές ζητούν να σταματήσουν οι απολύσεις, οι αξιολογήσεις και το κλείσιμο σχολείων και να επιστρέψουν οι τομείς και ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης.