Φρένο στις μαθητικές διαδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού

Εντολή να μην συμμετέχουν οι μαθητές των σχολείων των δήμων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης στις εκδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού εξέδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δ’Αθήνας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «πολιτική διεκδίκηση», που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Οι δράσεις των τριών δήμων έχουν προγραμματισθεί για την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Εντολή να μην συμμετέχουν οι μαθητές των σχολείων των δήμων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης στις εκδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού εξέδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «πολιτική διεκδίκηση», που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης, με σύνθημα «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας» διοργανώνουν διήμερο δράσεων με πολιτιστικό, αθλητικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο την Κυριακή και τη Δευτέρα μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.

Οι δήμοι έστειλαν προσκλήσεις για συμμετοχή στις εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της περιοχής. Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ωστόσο η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας δεν είχε την ίδια γνώμη.

Έτσι, απέστειλε e-mail με το οποίο απαγόρευσε τη συμμετοχή μαθητών στις δράσεις για το «Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», κάνοντας λόγο για «πολιτική διεκδίκηση» που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι τους ασκούνται πιέσεις με σκοπό τον εκφοβισμό τους και ότι γίνεται προσπάθεια να τους παρουσιάσουν ως «εργαλεία εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Αντιδρώντας, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει: «Προκαλεί οργή και αγανάκτηση στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη η απόφαση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας να απαγορεύσει, ουσιαστικά, τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών
στην εκδήλωση την Δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου για
το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.


»Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας
Αθήνας καλεί τη Διευθύντρια να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση αυτή και να
επιτρέψει στα σχολεία να λειτουργήσουν και να ενεργήσουν στο πλαίσιο
της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των σχολικών τους δραστηριοτήτων
».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk