Από τη Δευτέρα ανοίγει πάλι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου θα ανοίξει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ η Σύγκλητός του θα είναι σε διαρκή συνεδρίαση για να αντιμετωπίσει τυχόν νέα φαινόμενα βίας στο εσωτερικό του Ιδρύματος.

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου θα ανοίξει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ η Σύγκλητός του θα είναι σε διαρκή συνεδρίαση για να αντιμετωπίσει τυχόν νέα φαινόμενα βίας στο εσωτερικό του Ιδρύματος.
Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα, Παρασκευή, συζήτησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ίδρυμα μετά τις συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις και τον «κλεφτοπόλεμο» που μεταφέρεται στο εσωτερικό του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στην περιοχή.
«Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων διαδραματίζονται βίαια επεισόδια σοβαρής έκτασης μεταξύ της αστυνομίας, των ασκούντων το παραεμπόριο, καθώς και υποστηρικτών τους. Ως αποτέλεσμα, έχει τεθεί κατ’ επανάληψη σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας και έχει διαταραχθεί σε σοβαρό βαθμό η ομαλή λειτουργία τού Πανεπιστημίου. Για τους λόγους αυτούς, με απόφαση του πρύτανη, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου έκλεισε από την Τετάρτη 12.3.2014, 21:00» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή, η Πρυτανεία του Ιδρύματος.
«Η Σύγκλητος ομόφωνα εγκρίνει τις ενέργειες του πρύτανη και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στους χειρισμούς του και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος, την ασφάλεια των μελών τής πανεπιστημιακής κοινότητας, την προστασία των υποδομών του πανεπιστημίου, καθώς και τη διαφύλαξη του καλού του ονόματος» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Η Σύγκλητος θεωρεί ότι αποτελεί μείζον ζήτημα, που επηρεάζει καθοριστικά τις συνθήκες διεξαγωγής του ακαδημαϊκού έργου, την ποιότητα ζωής, ακόμη δε και τη σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας, το θέμα της ασφάλειας στους χώρους τού πανεπιστημίου. Είναι ανάγκη άμεσα να αναπτυχθούν οι κατάλληλες θεσμικές και οργανωτικές υποδομές για την ασφάλεια στα πανεπιστήμιά μας.
»Ειδικότερα, είναι ανάγκη η Πολιτεία, και ιδιαίτερα το εποπτεύον υπουργείο Παιδείας, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μεριμνήσουν ώστε να υπάρξει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, που σήμερα απουσιάζει, το οποίο θα ρυθμίζει θέματα ασφάλειας στα ΑΕΙ και βάσει του οποίου θα οργανωθούν και στελεχωθούν σε κάθε ΑΕΙ υπηρεσίες, που θα επιλαμβάνονται θεμάτων ασφάλειας και προστασίας των μελών και της περιουσίας των Ιδρυμάτων.
»Επίσης, είναι αναγκαίο να χρηματοδοτηθούν τα ΑΕΙ για την ανάπτυξη αυτών των υποδομών. Επισημαίνεται ότι η Σύγκλητος του πανεπιστημίου, με απόφασή της από τον Νοέμβριο 2012, έχει διαπιστώσει την αναγκαιότητα των παραπάνω και έχει επανειλημμένα ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Παιδείας για την υλοποίησή τους» καταλήγει η ανακοίνωση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk