Η ισραηλινή Noble Energy θα παραμείνει στην Κύπρο

Στη διευκρίνιση δεν είχε συνομιλίες με καμία τουρκική εταιρεία σχετικά με μεταφορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Τουρκία προχώρησε χθες η ισραηλινή εταιρεία Noble Energy.

Στη διευκρίνιση ότι δεν είχε συνομιλίες με καμία τουρκική εταιρεία σχετικά με μεταφορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Τουρκία προχώρησε χθες η ισραηλινή εταιρεία Noble Energy.

Η ανακοίνωση της εταιρείας ήλθε ως απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μάθιου Μπράιζα σύμφωνα με τον οποίο η εταιρεία Noble Energy συζητά τόσο με την τουρκική κρατική εταιρεία Turcas Oil όσο και με τον μεγάλο όμιλο Zorlu την κατασκευή αγωγού για την εξαγωγή του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ προς την Ευρώπη.

Ο Μπράιζα, πρώην Αμερικανός βοηθός ΥΦΥΠΕΞ είναι νυν μέλος του ΔΣ της Turcas.

«Η Noble Energy διευκρινίζει ότι δεν είχε συνομιλίες με καμιά τουρκική εταιρεία σχετικά με μεταφορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 στην Τουρκία», αναφέρει η εταιρεία.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι φήμες που θέλουν την εταιρεία να αποχωρεί από την Κύπρο είναι αναληθείς και αβάσιμες.

«Εργαζόμαστε επιμελώς για να επιβεβαιώσουμε πλήρως τις πηγές φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 12 και να εμπορευματοποιήσουμε αυτές τις πηγές για το καλό του κυπριακού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk