Ιδιαίτερα καλή χρονιά για τους ελληνικούς προορισμούς αναμένεται να είναι το 2014 και σε σχέση με τη σκανδιναβική αγορά. Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Νορβηγία και ο εμπλουτισμός των τουριστικών πακέτων με ειδικά προϊόντα, ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη με σημαντικούς για τον ελληνικό τουρισμό ταξιδιωτικούς οργανισμούς της χώρας.

Κατά την πρώτη μέρα παραμονής της στο Οσλο, η υπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση των ταξιδιωτικών οργανισμών Apollo, Star Tour, Ving και Lilleput, ανταλλάσσοντας απόψεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και ταξιδιωτικών προορισμών, που θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε η δυνατότητα ενσωμάτωσης στα προγράμματα των ταξιδιωτικών οργανισμών της Σκανδιναβίας, νέων ελληνικών προορισμών όπου αναπτύσσονται ειδικές μορφές τουρισμού, όπως city break, αγροτουρισμός και άλλες ειδικές θεματικές. Δόθηκε επίσης βαρύτητα στις μορφές ειδικού τουρισμού, όπως ο ιατρικός, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις Σκανδιναβικές χώρες και τη Νορβηγία.