Ένοπλοι μασκοφόροι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου του στρατού στο Κάιρο σκοτώνοντας έναν αξιωματικό και τραυματίζοντας τρεις στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό στρατό, πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ένοπλοι ισλαμιστές επεκτείνουν τη δράση τους στην Αίγυπτο, όπου εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο στρατάρχης Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Ο επικεφαλής του Στρατού έχει πλέον αναδειχθεί ως η νέα ισχυρή φιγούρα της χώρας. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Αλ Σίσι αναμένεται να αποδεχθεί την υποψηφιότητα και να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο μεταβατικός πρόεδρος, Αντλι Μανσούρ, τον προήγαγε στον βαθμό του στρατάρχη, τον υψηλότερο βαθμό των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Μόρσι, ο μοναδικός πρόεδρος που έχει μέχρι σήμερα εκλεγεί δημοκρατικά στην Αίγυπτο, ήταν ο πρώτος πρόεδρος που δεν προερχόταν από τις τάξεις του στρατού.

Ωστόσο, κανένας από τους προκατόχους του, ούτε ακόμα και ένας από τους βασικούς εκφραστές του παναραβισμού, ο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, δεν είχε προαχθεί στο βαθμό του στρατάρχη.