Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 85χρονου, που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στο Ευρύπεδο Κυργίων Δράμας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δυο από τους τρεις δράστες ηλικίας 17 και 37 ετών, ενώ αναζητείται ένας 27χρονος συνεργός τους.

Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε βρεθεί μέσα στο σπίτι του, από συγγενικό του πρόσωπο, με τραύματα στο κεφάλι και δεμένα τα πόδια του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία το πρωί της 12ης Νοεμβρίου 2013 ο 27χρονος και ο 17χρονος, σύμφωνα με σχέδιο και υποδείξεις του 37χρονου, πήγαν στο Ευρύπεδο Δράμας, όπου επιχείρησαν να διαρρήξουν το σπίτι του 85χρονου στο διάστημα που αυτός απουσίαζε, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο σπίτι του 37χρονου και αφού εφοδιάστηκαν από αυτόν, χειρουργικά γάντια, διάφανη κολλητική ταινία και ένα πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό, περίμεναν τον 85χρονο να επιστρέψει.
Μόλις αυτός επέστρεψε, οι δύο δράστες του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με τα χέρια στο κεφάλι. Ακολούθως, τον φίμωσαν και τον ακινητοποίησαν, δένοντας του τα χέρια και τα πόδια, με κολλητική ταινία.
Επιπλέον, προκειμένου να του αποσπάσουν πληροφορίες για πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα, που έκρυβε μέσα στο σπίτι του, περιέλουσαν τα χέρια του με εύφλεκτο υγρό και συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι.
Αποτέλεσμα ήταν ο ηλικιωμένος να πεθάνει και τελικά οι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού, ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα φυλαχτό, ένα σκουλαρίκι, ένα ρολόι, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διέφυγαν με ένα ημιφορτηγό που οδηγούσε ο 37χρονος.
Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. «από την αρχική αξιολόγηση της υπόθεσης, διαγνώστηκε ως κίνητρο των δραστών η ληστεία, με ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά βίας, καθώς το θύμα έφερε τραύματα – μώλωπες στο πρόσωπο, ενώ τα πόδια του ήταν δεμένα με κολλητική ταινία. Παράλληλα η οικία είχε ερευνηθεί από τους δράστες και υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην κεντρική είσοδο».
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης συγκεντρώθηκαν στοιχεία και τελικά οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών.
Όπως διαπιστώθηκε ο 37χρονος, ο οποίος ήταν γείτονας του 85χρονου, αρχικά συνέλεξε πληροφορίες για την οικονομική του κατάσταση και τις καθημερινές του συνήθειες. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τους άλλους δύο δράστες και από κοινού συναποφάσισαν και σχεδίασαν τη ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου.
Οι δυο από τους δράστες (ο 17χρονος και ο 37χρονος) εντοπίστηκαν την Τρίτη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.
Κατά την εξέτασή τους ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ ακολουθήθηκε η διαδικασία σύλληψής τους καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί σχετικά εντάλματα από τον Ανακριτή Δράμας.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας
Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του 27χρονου συνεργού τους, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.