Το ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της Ελιάς
Σε μια μεγάλη εκδήλωση σχεδιάζει να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της η Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη, ενώ εντείνει την προσπάθεια για την οργανωτική συγκρότησή της προκειμένου να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής την Πέμπτη αποφασίστηκε η δημιουργία δύο επιτροπών:
Μια συντονιστική επιτροπή, η οποία θα συζητά και θα σχεδιάζει όλες τις πολιτικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες της Ελιάς μέχρι τις Ευρωεκλογές και θα συνθέτει όλες τις δυνάμεις της Ελιάς, σεβόμενη την αυτοτέλεια τους, τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια. Το μήνυμα θα είναι «Ελιά σε κάθε Πόλη», και ο στόχος να συγκροτηθούν συντονιστικές επιτροπές της παράταξης παντού.
Και μια επιτροπή Τύπου- Επικοινωνίας: Η Επιτροπή Τύπου- Επικοινωνίας, η οποία οργανώνει και προβάλλει τη δραστηριότητα της Ελιάς και τις θέσεις της Δημοκρατικής Παράταξης όπως αυτές διατυπώνονται στη πολιτική διακήρυξη της Ελιάς και τη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος
Από τις αρχές της επόμενης βδομάδας η Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη θα έχει τα δικά της γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, θα έχει εκπροσώπους Τύπου (προς το παρόν τους κ.κ. Δ. Καρύδη και Ευθ. Καρδαρά αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει και τρίτο πρόσωπο από τις Κινήσεις) και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία το site της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης.
«Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε να μετατεθεί για αργότερα ο στόχος, ότι δεν ήταν πρόσφορες οι Ευρωεκλογές για αυτό.Προσωπικά, δεν το πιστεύω. Οι Ευρωεκλογές προσέφεραν πλεονεκτήματα στο εγχείρημα: Η κοινή αναφορά στο Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και στην κοινή υποψηφιότητα Σουλτς οριοθετούσαν σαφέστερα, χειροπιαστά τον χώρο έναντι των άλλων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ).Υπήρχε και υπάρχει μια κοινή παράδοση φιλοευρωπαϊσμού και κοινές προγραμματικές θέσεις.Αν υπήρχε λοιπόν η πολιτική βούληση ή επαρκής διάθεση πολιτικής δοκιμής του σχήματος, οι Ευρωεκλογές προσέφεραν το καλύτερο πεδίο», είπε.
Η μοίρα του ΠαΣοΚ και της «Ελιας»είναι πια κοινή. Τόσο για την επιβίωση όσο και τον θάνατο. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει», σημείωσε. Και πρόσθεσε ότι ένα μέρος των πολιτικών και των μηχανισμών από τα ίδια κόμματα που θα έπρεπε να συναποτελέσουν τον τρίτο πόλο αμφιβάλλουν η αντιστρατεύονται τη δημιουργία του. Αρκούνται σε ένα μικρό ΠαΣοΚ, σε μια μικρή ΔΗΜΑΡ που θα διαπραγματευτεί σαν μικρομάγαζο με τον ΣΥΡΙΖΑ που στην καλύτερη περίπτωση θα τον «νουθετεί», θα τον «διαπαιδαγωγεί». «Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο αν προκύψει μια υπολογίσιμη δύναμη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα βοηθηθούν πραγματικά οι λογικές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε.
Άλλοι στέκονται πολύ αυστηρά απέναντί του. Και οι μεν και οι δε περιμένουν ένα σαφέστερο στίγμα. Όχι τόσο προγραμματικών θέσεων, όσο πολιτικού σχεδίου στο οποίο εντάσσει τον εαυτό του. Προσωπικά δεν έψω καμία αμφιβολία ότι αν υπήρχε το το Ποτάμι τον Οκτώβριο του 2013 όταν δημοσιεύσαμε την αρχική έκκληση των «58» θα το είχαμε προσκαλέσει. Με άνεση και επλίδα. Και σήμερα, το «Ποτάμι» μπορεί να προσθέσει δυνάμεις και διαφορετικά ακροατήρια στον ευρύ χώρο της δημοκρατικής παράταξης και της Κεντροαριστεράς – και όχι απλώς να ξαναμοιράσει τα κομμάτια της ίδιας πίττας.΄Η να «τιμωρήσει» τη ΔΗΜΑΡ και το ΠαΣοΚ», είπε.

