Στη διάψευση δημοσιεύματος που κάνει λόγο για μυστική συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με τον Φώτη Κουβέλη, κατά την οποία ο κ. Σταμάτης μετέφερε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πρόταση του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προχώρησε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Είναι παντελώς αναληθές το δημοσίευμα»
δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου στον Βήμα 99,5, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το 2015, από την παρούσα Βουλή.

Σε διάψευση της μυστικής συνάντησης προχώρησε και ο Φώτης Κουβέλης το πρωί της Πέμπτης στον Σκάι.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει ότι η μυστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες. Ο κ. Σταμάτης, κατά το δημοσίευμα, μετέφερε την πρόταση του πρωθυπουργού στον κ. Κουβέλη και συζήτησε μαζί του τις εναλλακτικές μορφές ενός τέτοιου σχεδίου.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2015 και για την εκλογή απαιτούνται τουλάχιστον 180 ψήφοι. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠαΣοΚ) έχουν αθροιστικά 153 βουλευτές, ενώ μαζί με τη ΔΗΜΑΡ φτάνουν τους 167 βουλευτές.

Ο Φώτης Κουβέλης έχει διαμηνύσει σε συνεντεύξεις του ότι εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής της, δεν θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, διαμηνύει ότι δεν θα στηρίξει πρόσωπο που θα προταθεί από την κυβέρνηση. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ό,τι και να σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από τη Βουλή όπου θα έχει απόλυτη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ».