Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια, του Ηλία Κασιδιάρη, του Μιχάλη Αρβανίτη και του Νίκου Κούζηλου αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα συνεχίσει την συνεδρίασή της την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαρτίου για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Αντ. Γρέγο, Πολ. Ζησιμόπουλο, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Κων. Μπαρμπαρούση, Δ. Κουκούτση, Χρ. Αλεξόπουλο και Ν. Μίχο).

Κατά την ψηφοφορία για την υπόθεση της κυρίας Ζαρούλια, η οποία απέστειλε υπόμνημα και δεν παρέστη αυτοπροσώπως επικαλούμενη την επίσκεψή της στον προφυλακισμένο σύζυγό της και αρχηγό της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκο, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της, ενώ οι ΑΝ.ΕΛΛ. απουσίαζαν και ο χρυσαυγίτης Ηλ. Παναγιώταρος ψήφισε «κατά».

Προηγουμένως, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. και αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είχε κάνει γνωστό ότι το κόμμα της επιλέγει το «παρών», ενώ στην Ολομέλεια προσανατολίζεται είτε να καταψηφίσει είτε να αποχωρήσει εάν δεν διασφαλιστεί ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α. θα μπορούν να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο κατά τις ψηφοφορίες της Βουλής ώστε να μην υπάρχει αλλοίωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του Σώματος.

Για την υπόθεση του κ. Αρβανίτη υπέρ της άρσης της ασυλίας του τάχθηκαν ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, «κατά» ψήφισε ο κ. Παναγιώταρος ενώ οι ΑΝ.ΕΛΛ. «παρών». Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη τάχθηκαν τα ίδια κόμματα, «κατά» ο εκπρόσωπος της Χ.Α. και η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. απουσίαζε.

Αργότερα ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι «η εις βάρος μου δίωξη είναι χαλκευμένη, έωλη και ξεκάθαρα πολιτική». «Κατηγορούμαι για διακεκριμένη οπλοκατοχή για δύο όπλα που κατείχα με νόμιμη άδεια και τα οποία δεν υπάγονται στην κατηγορία οπλισμού που αναφέρει ο νόμος περί διακεκριμένης οπλοκατοχής. Η δίωξη μου στοχεύει αποκλειστικά και μόνον στην παράνομη φυλάκισή μου προ των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων για να μην έχω τη δυνατότητα δημόσιου λόγου», ισχυρίστηκε.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Κούζηλου τάχθηκαν ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, «κατά» η Χ.Α. και απουσίαζαν οι ΑΝ.ΕΛΛ.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι βουλευτές ελέγχονται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που είναι κακούργημα, ενώ επιπλέον αδικήματα βαρύνουν και τους ήδη προφυλακισμένους, τους οποίους και αναμένεται την ίδια ημέρα (Τρίτη 18 Μαρτίου) να επισκεφθεί κλιμάκιο βουλευτών στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να λάβει τις καταθέσεις τους.