Αύξηση 0,9% στον πληθωρισμό της Γαλλίας το Φεβρουάριο

Αύξηση 0,9% κατέγραψε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση στη Γαλλία το Φεβρουάριο, έναντι αύξησης 1,2% το Φεβρουάριο του 2013 σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ σημείωσε αύξηση 0,9% σε ετήσια βάση , ωθούμενος από τις τιμές των ενδυμάτων και των υποδημάτων.

Αύξηση 0,9% κατέγραψε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση στη Γαλλία το Φεβρουάριο, έναντι αύξησης 1,2% το Φεβρουάριο του 2013 σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2012.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ σημείωσε αύξηση 0,9% σε ετήσια βάση , ωθούμενος από τις τιμές των ενδυμάτων και των υποδημάτων.

Χθες το εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γάλλος Μπενουά Κερέ, απέρριψε τις εκτιμήσεις ότι υπάρχουν σημάδια αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη. «Η ΕΚΤ βλέπει αυτήν την προοπτική ως ένα πιθανό κίνδυνο και θα πρέπει να είναι έτοιμη να δράσει εφόσον αυτός επιβεβαιωθεί», δήλωσε.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Ρέζα Μογκανταμ προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια και είτε να διοχετεύσει περισσότερη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα μέσω του προγράμματος LTRO, είτε να ξεκινήσει να αγοράζει δημόσια και ιδιωτικά πάγια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk