Μια δολοφονία στην Αθήνα του Μεσοπολέμου, πολιτικό παρασκήνιο, φήμες και κουτσομπολιά που διαδίδονται στα καφενεία του Συντάγματος, ένας ύποπτος που αυτοκτονεί στο κελί του και ένας μοίραρχος της χωροφυλακής Αττικής με βεβαρημένη συνείδηση. Αυτά είναι τα γεγονότα που συνθέτουν μια ιστορία που διαδραματίζεται στην Αθήνα του Μεσοπολέμου, συγκεκριμένα το 1924, γραμμένη από τον νεαρό συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Βασίλη Δανέλλη, η οποία θέτει το ερώτημα: Ήταν πραγματικά ένοχος ο αυτόχειρας;

Στο ερώτημα θα απαντήσουν –και θα ελαφρύνουν τη συνείδησή του– οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες που θα λάβουν μέρος την Κυριακή 16 Μαρτίου στο κυνήγι θησαυρού στο κέντρο της πόλης που διοργανώνουν οι Αtenistas. O καιρός προβλέπεται θαυμάσιος και η πρόταση των Αtenistas είναι μια εξαιρετική αφορμή για μια περιήγηση στον χώρο και για ένα ταξίδι στον χρόνο, μια γνωριμία με μια γοητευτική περίοδο της αθηναϊκής ιστορίας, εκείνη του Μεσοπολέμου.

Πόθοι, πάθη και έρωτες εκτυλίσσονται σε 11 σημεία του κέντρου της Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την αρχιτεκτονική και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, τα στέκια της γενιάς του ’30 και τη δημιουργία του Εθνικού Θεάτρου, να γνωρίσουμε τα λαϊκά και τα αστικά στρώματα και τους πρόσφυγες, να πληροφορηθούμε τις μουσικές και τις εικαστικές επιρροές τους.

Την τεχνογνωσίας για τη διοργάνωση του κυνηγιού προσέφερε η ομάδα «Πλήρωμα 94» που διοργανώνει το κυνήγι θησαυρού στο Καρναβάλι της Πάτρας ενώ συγγραφείς και ιστορικοί σύμβουλοι, σκηνοθέτες και σκηνογράφοι, χορευτές και μουσικοί, ηθοποιοί και κομπάρσοι συμμετέχουν στην δημιουργία του κλίματος της εποχής σε ειδικά επιλεγμένα σημεία του αθηναϊκού κέντρου που έχουν διατηρήσει τον μεσοπολεμικό χαρακτήρα τους.

Γνωστοί αθηναιογράφοι, ο Θανάσης Γιοχάλας, η Τόνια Καφετζάκη, ο Θωμάς Σιταράς, ο θεατρολόγος Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο εικαστικός Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, ο αρχιτέκτονας Νίκος Καββαδάς και ο συγγραφέας Λευτέρης Β. Τζόκας συμμετείχαν στον σχεδιασμό του παιχνιδιού.

Για τη συμμετοχή στο κυνήγι θησαυρού απαιτείται εγγραφή σε κάποια ομάδα είτε ηλεκτρονικά ως την Παρασκευή 14 Μαρτίου είτε την Κυριακή 16 Μαρτίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο σημείο συνάντησης από όπου θα ξεκινήσει το κυνήγι του θησαυρού, στις 11.00 π.μ. Οι ομάδες θα έχουν μέγιστο αριθμό μελών 30 άτομα η καθεμία. Όπως μας πληροφόρησαν οι Αtenistas, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ομάδων, οπότε, όσοι πιστοί προσέλθετε! Το κυνήγι λήγει στις 2.30 μ.μ. Ο νικητής θα είναι ένας, αλλά το δώρο του, όπως μαθαίνουμε, μεγάλο!

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες συμμετοχής