Γαλλία: Οι επικεφαλής του Nouvel Observateur δήλωσαν παραίτηση

Το Nouvel Observateur, το μεγαλύτερο γαλλικό ειδησεογραφικό περιοδικό το οποίο πρόκειται να εξαγοραστεί από τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας Le Monde, ανακοίνωσε την παραίτηση της γενικής διευθύντριας και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του, της Ναταλί Κολέν, καθώς και του διευθυντή σύνταξης Λοράν Ζοφρέν.

Το Nouvel Observateur, το μεγαλύτερο γαλλικό ειδησογραφικό περιοδικό το οποίο πρόκειται να εξαγοραστεί από τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας Le Monde, ανακοίνωσε την παραίτηση της γενικής διευθύντριας και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του, της Ναταλί Κολέν, καθώς και του διευθυντή σύνταξης Λοράν Ζοφρέν.

Η εξαγορά του Nouvel Observateur, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα, από τους Ξαβιέ Νιλ, Πιέρ Μπερζέ και Ματιέ Πιγκάς βρίσκεται στη φάση της οριστικοποίησης.

Οι τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι εξαγόρασαν τη Le Monde το 2010, πρόκειται να εξαγοράσουν το 65% του Nouvel Observateur έναντι 13,4 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του περιοδικού Κλοντ Περντριέλ θα κρατήσει το 35%.

«Εν αναμονή του διορισμού ενός νέου διοικητικού συμβουλίου, ο Λοράν Ζοφρέν θα διατηρήσει όλα τα καθήκοντα του επικεφαλής του περιοδικού» αναφέρει το περιοδικό σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως ο νυν διευθυντής σύνταξης «θα συνεχίσει τη συνεργασία του στις σελίδες του Nouvel Observateur ως αρθρογράφος».

Η πώληση του περιοδικού -που ιδρύθηκε το 1964 και ιστορική παρουσία στο «αριστερό πεδίο» του γαλλικού Τύπου – σηματοδοτεί μια αλλαγή γενιάς, κουλτούρας και διαχείρισης στα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας, όπου ο Τύπος που κυκλοφορεί σε χαρτί υφίσταται μεγάλη απώλεια διαφημιστικών εσόδων.

Στην εξαγορά του από τον επιφανή επιχειρηματία του γαλλικού Ίντερνετ Ξαβιέ Νιλ (Iliad), στο πλευρό του τραπεζίτη Ματιέ Πιγκάς και του μαικήνα Πιέρ Μπερζέ, περιλαμβάνεται ο ιστότοπος Rue89 καθώς και η εταιρεία που διαχειρίζεται τη διαφήμιση στο Nouvel Observateur.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk