Μέχρι 18 Μαρτίου η απόφαση του ΣτΕ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Προθεσμία μέχρι τις 18 Μαρτίου έδωσε την Τετάρτη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την έκδοση απόφασης στο θέμα της επιβολής πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και στην έκδοση παραπεμπτικών για τη διενέργεια εξετάσεων.

Προθεσμία μέχρι τις 18 Μαρτίου έδωσε την Τετάρτη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την έκδοση απόφασης στο θέμα της επιβολής πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και στην έκδοση παραπεμπτικών για τη διενέργεια εξετάσεων. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ μετά την αίτηση που κατέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την προσωρινή διαταγή αναστολής του μέτρου.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος επανέλαβε ότι «το αστυνομικό μέτρο του πλαφόν απομειώνει την ιατρική λειτουργία με όλους τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η φαρμακευτική δαπάνη που προσδοκάται με αυτό τον τρόπο να κατέβει στα 178 ευρώ κατά κεφαλήν ενώ ο μέσος όρος των χωρών της ζώνης του Ευρώ είναι 340 ευρώ για το 2014, θα επιτείνει τη μεγάλη κρίση που υπάρχει σήμερα στην υγειονομική περίθαλψη των ασθενών. Το ίδιο υποστηρίζει και η έκθεση του ΟΟΣΑ στην οποία εμφανίζονται με επιδείνωση δείκτες όπως της βρεφικής θνησιμότητας, του προσδόκιμου επιβίωσης, της πρόσβασης των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη κτλ.».

Ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι τα προβλήματα στη φαρμακευτική περίθαλψη δημιουργούνται από την τιμολογιακή πολιτική του υπουργείου και τη μη ύπαρξη θεραπευτικών πρωτοκόλλων και όχι από τη λειτουργία των γιατρών οι οποίοι μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγωνίζονται να στηρίξουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk