Λύθηκε το θέμα με τις υπερωρίες των αστυνομικών

Με παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και μετά από επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της μείωσης των ημερών εξαιρέσιμης εργασίας των αστυνομικών.

Με παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και μετά από επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της μείωσης των ημερών εξαιρέσιμης εργασίας των αστυνομικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «κατόπιν επικοινωνίας σήμερα του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, τέθηκε το ζήτημα της περικοπής, έστω και κατ’ ελάχιστο ποσό, της αμοιβής των αστυνομικών από υπερωριακή εργασία, λόγω περιορισμού των ημερών εξαιρέσιμης εργασίας (εκτός πενθημέρου) σε 48, από 52 που ήταν μέχρι τώρα, λόγω του περιορισμού των πιστώσεων του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός «επέδειξε πλήρη κατανόηση για το ζήτημα και αναγνώρισε τις αδικίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι έλληνες αστυνομικοί, ειδικά σε σχέση με τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στον έλληνα πολίτη».
Με εντολή του κ. Σαμαρά, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε στη συνέχεια με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, «με τον οποίο συμφωνήθηκε να διατεθεί το σχετικό κονδύλι ενίσχυσης του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 7 εκ. ευρώ, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών».
Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων επισημαίνεται ότι «μετά τις εύλογες ανησυχίες και αντιδράσεις στο άκουσμα και μόνο ότι επρόκειτο να γίνει περικοπή των πενθημέρων στους έλληνες αστυνομικούς, υπήρξε από χθες σειρά διεργασιών του προεδρείου της Ομοσπονδίας και σήμερα (12/03/2014) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για όσα διαλαμβάνονται στην τελευταία εγκύκλιο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας».
Ο υπουργός ενημέρωσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών ότι «μετά από προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, το όλο θέμα θεωρείται λήξαν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η καταβολή της αποζημίωσης για την πέραν του πενθημέρου εργασία θα συνεχίσει απρόσκοπτα να γίνεται ως μέχρι σήμερα, καθ’ όσον έχει εξασφαλιστεί το αντίστοιχο κονδύλι από το υπουργείο Οικονομικών»

Από τη πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για «δικαίωση!»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk