Φυσικοθεραπεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων των γυναικών

Την πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση των γυναικολογικών προβλημάτων αποτελεί η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση.

Την πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση των γυναικολογικών προβλημάτων αποτελεί η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση. Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής κυρία Μιμή Μαρσέλλου κατά τη διάρκεια της 3ης Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «Εξειδικευμένη Φυσικοθεραπευτική Παρέμβαση για την Υγεία των Γυναικών».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φυσικοθεραπεία αποτελεί βασικό άξονα του συστήματος Υγείας, όπως συμβαίνει στα συστήματα Υγείας των προηγμένων χωρών, αφού στοχεύει στην έγκαιρη αντιμετώπιση και πρόληψη των περιστατικών μειώνοντας, εκτός από την ταλαιπωρία της πάσχουσας γυναίκας και το κόστος νοσηλείας. Τόνισαν δε ότι είναι απαραίτητο να υποστηριχτεί η φυσικοθεραπεία τόσο από την Πολιτεία όσο και από τους ιδιωτικούς φορείς, ενώ ανέφεραν ότι στόχος τους είναι η ένταξη της φυσικοθεραπευτικής παροχής στο Εθνικό Συνταγολόγιο ως βασική παρέμβαση των γυναικολογικών προβλημάτων.
Στην ημερίδα επισημάνθηκε επίσης η παντελής έλλειψη μηχανισμού καταγραφής στοιχείων και επίσημης έρευνας στη χώρα μας για τα ειδικά θέματα που αφορούν στην υγεία των γυναικών. Οι ειδικοί έκριναν απαραίτητη τη δημιουργία ενός Εθνικού Αρχείου Καταγραφής, το οποίο θα βοηθήσει και την εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτόκολλων.
Προτάθηκε η αξιοποίηση από την πολιτεία τού υπάρχοντος μηχανογραφικού σχεδιασμού καταγραφής στοιχείων από τα παθολογοανατομικά, ογκολογικά εργαστήρια και κλινικές της χώρας -του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα- με νόμο, ώστε να συλλέγονται τα στοιχεία επίσημα στην κεντρική βάση του ΕΑΝ (Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών) και άλλων φορέων καταγραφής στοιχείων. Βάσει αυτού -είπαν- θα μπορέσουν να δημιουργηθούν προγράμματα συστηματικού ελέγχου στην επικράτεια, ώστε να εφαρμοσθεί και η ανάλογη προτεραιότητα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων της υγείας των γυναικών.
Οι ομιλητές ζήτησαν επίσης από την πολιτεία τη διεύρυνση του προγράμματος Γυναικολογικής και Μαιευτικής Φυσικοθεραπείας στα ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας όλης της χώρας, ώστε οι φοιτητές στην Ελλάδα να εκπαιδεύονται σωστά, καθώς και να διασφαλιστεί ο ρόλος του επαγγέλματος και σε αυτόν το τομέα ειδικότητας, όπως συμβαίνει αντίστοιχα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk