Τριήμερο φεστιβάλ γύρω από θέματα εκπαίδευσης και εργασίας (job festival), διοργανώνει η ιστοσελίδα Skywalker.gr, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από την Παρασκευή 14 Μαρτίου έως την Κυριακή 16 Μαρτίου.

Πρόκειται για το «Σταδιοδρόμιο 2014», το οποίο διοργανώνεται στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης «Εκπαίδευσης και Εργασίας», που γίνεται για 16η συνεχή χρονιά στη χώρα μας.

Ο επισκέπτης της έκθεσης και του σταδιοδρόμιου,μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και για τα προγράμματά τους,να παρακολουθήσει ομιλίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την δια βίου μάθηση και εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την επαγγελματική κατάρτιση και τον επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό, τις τάσεις της αγοράς,τις διαφορετικές μορφές επιχειρηματικότητας κα.

Ακόμη μπορεί να λάβει και πρακτικές συμβουλές γύρω από την σύνταξη ενός αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος, την παροχή μιας επιτυχημένης συνέντευξης για υποψήφιους προς πρόσληψη, όπως και την αναζήτηση εργασίας μέσω των social media.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί και τέσσερα πάνελ με εισηγητές εκπροσώπους ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16.15-17.45 με θέμα «Μαθητεία – πρακτική άσκηση και Voucher στην αντιμετώπιση της κρίσης». Το Σάββατο «η επιχειρηματικότητα ως απάντηση στην ανεργία –ποιο είναι το κατάλληλο μοντέλο για την Ελλάδα». Και την Κυριακή: «Εθελοντισμός και παραγωγή κοινωνικών αγαθών» και «Προγράμματα μαθητείας και εισόδου στην αγορά εργασίας».

Το skywalker.gr είναι το πρώτο site που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα από το 1999. Παρέχει πρόσβαση σε αγγελίες, προκηρύξεις, ανακοινώσεις θέσεων και εργαλεία διαχείρισης καριέρας, καθώς και τη δυνατότητα να προσθέσει ο υποψήφιοςτο βιογραφικό του σημείωμα σε πανελλαδική βάση δεδομένων, από όπου μπορούν να το αντλήσουν οι εταιρίες.

Το συγκεκριμένο site διαθέτει 6.000 θέσεις εργασίας σε ισχύ, ενώ συνεργάζεται με 3.000 εταιρίες και έχει περίπου 40.000 καθημερινούς επισκέπτες.