Την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τηΝορβηγία και γενικότερα τη Σκανδιναβική αγορά, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, έχει στόχο το ταξίδι της υπουργού Τουρισμού κυρίας ΟλγαςΚεφαλογιάννη στο Οσλο, από το απόγευμα της Τετάρτης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η υπουργός θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών, με αντικείμενο το άνοιγμα της Ελλάδας στις Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες αποτελούν δυναμική αγορά, με υψηλό οικονομικό επίπεδο τουριστών. Στόχος των επαφών με τους τουριστικούς φορείς είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα.

Παράλληλα η υπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της Νορβηγίας κ. Μπεντ Χαγέρ, με τον οποίο θα συζητηθούν θέματα ιατρικού τουρισμού, ο οποίος αναπτύσσεται στην Ελλάδα. Η ίδια θα συναντηθεί επίσης με τη Διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα της Νορβηγίας ενώ θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Θετικά μηνύματα για την Αθήνα και το «Ελληνικό Πρωινό» στην ΙΤΒ

Με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του «Ελληνικού Πρωινού» στο εξωτερικό και στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ (5-9 Μαρτίου), η υπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο συνοδευόμενη από τον αρμόδιο της γερμανικής κυβέρνησης για τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας κ. Γιοακίμ Φούχτελ, εκφράζοντας την υποστήριξή τους για τη διάδοση του προγράμματος στη Γερμανία, με όχημα γευστικές παρουσιάσεις σε επιλεγμένα κοινά. Το νέο φυλλάδιο του «Ελληνικού Πρωινού» με τα ενταγμένα στο πρόγραμμα ξενοδοχεία, κυκλοφόρησε στην ITB στην αγγλική γλώσσα, ενώ σημαντικοί γερμανοί tour operators καθώς και παράγοντες της τουριστικής αγοράς, εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την ένταξή του ως σημείου αναφοράς στα ταξιδιωτικά τους προγράμματά για Ελλάδα.

Θετικό ήταν το κλίμα στην ΙΤΒ και για την Αθήνα, η οποία δείχνει φέτος να προσελκύει μεγαλύτερο αριθμό Γερμανών, ιδίως μεταξύ όσων ταξιδεύουν μεμονωμένα. Το Athens Convention & Visitors Bureau του Δήμου Αθηναίων (ACVB) και η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α), συμμετείχαν στην ΙΤΒ ως συν-εκθέτες στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ. Στο πλαίσιο της έκθεσης ανακοινώθηκε επίσης η επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας για τη διοργάνωση του Travel Blog Exchange (TBEX) Europe 2014, η οποία αποτελεί την ετήσια συνάντηση περισσότερων από 1.000 ταξιδιωτικών bloggers. Ικανοποιητική ζήτηση για την Αθήνα εκδηλώνεται και στον τομέα των συνεδρίων και των εταιρικών συναντήσεων, η οποία θα αποτυπωθεί στην επικείμενη έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IMEX στη Φρανκφούρτη τον Μάιο.