Αύξηση 1,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Ιανουάριο 2014, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2013.

Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής: Ιανουάριος 2014

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή η αύξηση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1,1% το μήνα Ιανουάριο 2014 οφείλεται στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ορυχείων – λατομείων κατά 1,6%, και στην αύξηση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 1,0% και στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 2,0%. Αντιθέτως μείωση κατέγραψε τον Ιανουάριο ο δείκτης παροχής νερού κατά 2,8%.

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής καλύπτει όλους τους τομείς της βιομηχανίας (ορυχεία & μεταλλεία, μεταποίηση, ηλεκτρικό ρεύμα, υπηρεσίες επεξεργασίας και παροχής νερού), τις κύριες ομάδες βιομηχανικών κλάδων, όλα τα επίπεδα κλάδων οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς και τα παραγόμενα προϊόντα.

Τα στοιχεία συγκεντρώνονται από δείγμα 1.468 επιχειρήσεων και τα ερευνώμενα προϊόντα ανέρχονται σε 349 και η μέτρησή τους γίνεται είτε σε φυσικές μονάδες παραγωγής ή σε αξία παραγωγής ή σε αξία πωλήσεων, ανάλογα με τις σχετικές προδιαγραφές για κάθε κλάδο οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Eurostat η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση και μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το Δεκέμβριο 2013.