Ν. Τζαβέλα: «Η κυβέρνηση βάζει κόκκινες γραμμές στην Τρόικα»

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα μίλησε στον Βήμα fm για την υποψηφιότητά της, για την Τρόικα και για την Ουκρανία

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την υποψηφιότητά της, για την Τρόικα και για την Ουκρανία.{{{ audio1 }}}

Για την υποψηφιότητά της:

«Κατ αρχάς ανακοίνωσα ότι προσχωρώ στη Νέα Δημοκρατία, εκφράζω δημόσια ότι πράγματι θα ήθελα να κατεβώ στις ευρωεκλογές με τη Ν.Δ, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο, γιατί όπως λέτε δεν έχει ανακοινωθεί η λίστα των 42 υποψήφιων της Νέας Δημοκρατίας.»

Για την Τρόικα

«Κοιτάξτε, το “όχι” μπορείς να το πεις όταν νιώθεις πλέον δυνατός και έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και η άποψη μου είναι ότι βλέπουμε πια ότι η κυβέρνηση λέει “όχι”, βάζει κόκκινες γραμμές, αυτό σημαίνει ότι πλέον στέκονται στα πόδια τους, η συγκυβέρνηση ότι νιώθει καλά και ότι μπορεί πράγματι να επιβάλλει τη δική της γραμμή. Απ ότι ξέρω και από τη δουλεία μου απ τις Βρυξέλλες, είμαστε σε πολύ καλή θέση και μπορούμε πράγματι να αγνοήσουμε ή να υποδείξουμε πλέον τι πολιτική πρέπει να ακολουθήσει..

Βέβαια απέτυχε παταγωδώς, ιδιαίτερα η πρώτη περίοδος της Τρόικα., αλλά ξέρετε όταν έσκασε το θέμα της Ελλάδος δεν υπήρχε κανείς στον πλανήτη που να ξέρει πώς να το κουμαντάρει. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, ήταν πρωτοφανές αυτό να έχεις μια χωρά που οδεύει στην πτώχευση και να είναι κλεισμένη μέσα σ ένα κλοιό σιδερένιο, ο όποιος λέγεται ευρωζώνη. Το διεθνές νομισματικό ταμείο είχε εμπειρία σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είχε να αντιμετωπίσει μια χώρα που είχε το ίδιο νόμισμα με άλλες 16 οικονομίες. Ότι και να έλεγαν την πρώτη διετία ήταν πειραματισμοί και ασκήσεις επί χάρτου. Από τον τρίτο χρόνο και μετά αρχίσαμε και μπαίναμε σε κάποιες πολιτικές και τώρα πλέον είναι φανερό ποια είναι η λύση. Η λύση είναι οικονομική ενοποίηση για τις 17-18 χώρες της ευρωζώνης και το είπε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είπε ότι αν δεν κάνετε ένα υπουργείο Οικονομικών, τότε αφήστε, πηγαίνετε πάλι πίσω στα εθνικά σας νομίσματα.»

Για τις επιπτώσεις της Ελλάδας από την Ουκρανία:

«Οι άμεσες επιπτώσεις που είχαμε στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ότι αναβαθμίζεται πάρα πολύ ο αγωγός ΤΑΠ, η μόνη εναλλακτική εφοδιασμού πλέον της Ευρώπης. Μπορεί να έχουμε την επιστροφή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πιέσει την Gazprom για μείωση των τιμών και το 15% που είχαμε τώρα από την Gazprom ως Ελλάδα να πάει πιο πάνω, να πάμε στο 20%.Aυτό είναι μια ευχή, αλλά το κυρίαρχο για μένα είναι ότι ο ΤΑΠ μπορεί να κάνει την Ελλάδα τον κόμβο για την αγορά αερίων στην νοτιοανατολική Ευρώπη και αυτό που πρέπει να περιμένουμε, το οποίο θα αλλάξει όλο το γεωπολιτικό σκηνικό, είναι η εισαγωγή αερίου και πετρελαίου από την Αμερική μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk