Η Ουκρανία «απογειώνει» την δημοτικότητα του Πούτιν

Το ρεκόρ δημοτικότητά του έχει σπάσει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κυρίως χάρη στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν τα κυριότερα ρωσικά ινστιτούτα δημοσκοπήσεων. Το 69% των Ρώσων δηλώνουν ότι εγκρίνουν την πολιτική που εφαρμόζει ο Πούτιν. Η δημοτικότητα του 61χρονου ρώσου προέδρου δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από το 2000 οπότε ανήλθε στην εξουσία.

Το ρεκόρ δημοτικότητάς του έχει σπάσει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κυρίως χάρη στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν τα κυριότερα ρωσικά ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.

Το 69% των Ρώσων (9% περισσότεροι από ό,τι τον Φεβρουάριου του 2013) δήλωσαν ότι εγκρίνουν την πολιτική του Πούτιν, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το ανεξάρτητο Κέντρο Levada σε δείγμα 1.603 ανθρώπων σε 45 ρωσικές επαρχίες.

Μόνο το 30% των Ρώσων (έναντι 35% πριν ένα χρόνο) εκφράζει την αντίθεσή του στην πολιτική του Πούτιν.

Το ινστιτούτο VTsIOM τοποθετεί τη δημοτικότητα του ρώσου προέδρου στο 68% και επισημαίνει ότι για το 53% των ερωτηθέντων η ουκρανική κρίση είναι το «βασικό θέμα» της επικαιρότητας.

«Η δημοτικότητα του Πούτιν, που πλησιάζει το ποσοστό που είχε φτάσει τον Μάιο του 2012, όταν επανεξελέγη για μια τρίτη θητεία στην προεδρία, μπορεί να αυξηθεί κι άλλο καθώς συνεχίζεται η επέμβαση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία»
εκτιμά ο Αλεξέι Λέβινσον κοινωνιολόγος του Κέντρου Levada.

«Ο Πούτιν χειρίζεται με επιτυχία τα χαρακτηριστικά του πατερναλισμού. Οι Ρώσοι έχουν εμπιστοσύνη στην ερμηνεία του για τα γεγονότα στη Ρωσία και το εξωτερικό» συνέχισε ο Λέβινσον.

Η δημοτικότητα του 61χρονου Πούτιν δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από το 2000 οπότε ανήλθε στην εξουσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk