Δημοψήφισμα στη Νέα Ζηλανδία για αλλαγή της σημαίας της

Δημοψήφισμα θα κάνει η Νέα Ζηλανδία για το εάν θα αλλάξει τη σημαία της: Η κυβέρνηση προανήγγειλε το στήσιμο της κάλπης μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ και η αντιπολίτευση είπε πως θα στηρίξει το εγχείρημα στην περίπτωση που έρθει στην εξουσία. Οι Νεοζηλανδοί έχουν αρχίσει να θεωρούν πως η σημαία -που έχει στο πάνω αριστερό μέρος της τη βρετανική σημαία- είναι αποικιακό κατάλοιπο, ενώ μοιάζει και υπερβολικά με τη σημαία της γειτονικής Αυστραλίας. Οι προτάσεις αφθονούν.

Δημοψήφισμα θα κάνει η Νέα Ζηλανδία για το εάν θα αλλάξει τη σημαία της. Η κυβέρνηση προανήγγειλε το στήσιμο της κάλπης μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ και η αντιπολίτευση είπε πως θα στηρίξει το εγχείρημα στην περίπτωση που έρθει στην εξουσία.

Οι Νεοζηλανδοί έχουν αρχίσει να θεωρούν πως η σημαία -που έχει στο πάνω αριστερό μέρος της τη βρετανική σημαία- είναι αποικιακό κατάλοιπο, ενώ μοιάζει και υπερβολικά με τη σημαία της γειτονικής Αυστραλίας.

Οι προτάσεις για το πώς θα έμοιαζε η νέα σημαία αφθονούν. Ο πρωθυπουργός Τζον Κι ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε σχέδιο με ασημί φύλλο φτέρης σε μαύρο φόντο (η φτέρη χρησιμοποιείται συχνά ως έμβλημα στις αθλητικές ομάδες της χώρας).

Άλλοι, που έχουν ενστάσεις για τη φτέρη επειδή είναι αθλητικό σήμα ή πιστεύουν πως το μαύρο φόντο είναι πειρατικό, θέλουν η νέα σημαία να έχει χώρο και για τους αυτόχθονες Μαορί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk