Αύριο Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των δυο νέων υπαρχηγών του Λιμενικού Σώματος μετά τις πρόσφατες αποστρατείες τωνΚωνσταντίνου ΚουνουγέρηκαιΔημήτρη Τσιαδή.

Η καθυστέρηση στις κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η διαδικασία των κρίσεων ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού καθώς στο συμβούλιο κρίσεων συμμετέχουν στελέχη του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Η αναμονή προκαλεί αναστάτωση στους αξιωματικούς του Λιμενικού που περιμένουν την ημέρα των δικών τους κρίσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται πως η λίστα των υποψηφίων για τις θέσεις των δύο υπαρχηγών (ΛΣ) περιλαμβάνει τα ονόματα των υποναυάρχωνΑχιλλέα Ματσάγγου,Αθανάσιου Χονδρονάσιου, Γεώργιου Μπούρα,Βασίλειου Σιέττου,Παναγιώτη ΠετρόπουλουκαιΓεώργιου Μπουμπόπουλου.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα όπως τα είχε παρουσιάσει το «Βήμα» στις 5 Μαρτίου. Δηλαδή «φαβορί» για τις θέσεις των υπαρχηγών παραμένουν οι κκ. Σιέττος και Πετρόπουλος. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές και επιλεγούν οι συγκεκριμένοι υποναύαρχοι, τότε θα γίνει «αυτεπάγγελτη αποστρατεία, λόγω επιλογής νεοτέρων τους»των υπόλοιπων τριών υποναυάρχων κκ. Ματσάγγου, Χονδρονάσιου και Μπούρα.
Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο νέος αρχηγός, αντιναύαρχος (ΛΣ)Αθανάσιος Αθανασόπουλος,να «ανακατέψει την τράπουλα» τελευταία στιγμή και να επιλεγεί τουλάχιστον ένας εκ των άλλων τριών υποναυάρχων, που δεν φέρονται ως επικρατέστεροι για τη θέση, για υπαρχηγός.
Παράλληλα ερωτηματικά προκάλεσε σε αξιωματικούς του Σώματος η παρατεταμένη παραμονή στη Χίο των δύο υποναυάρχων, του επιθεωρητή Βορείου Αιγαίου Αθανάσιου Χονδρονάσιουκαι του διευθυντή του Κλάδου Επιχειρήσεων Βασίλειου Σιέττου.
Οι δυο υποναύαρχοι μετέβησαν στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου μετά τον τραυματισμό τριών μεταναστών που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος όταν λιμενικοί πυροβόλησαν προκειμένου να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον διακινητή τους, την περασμένη Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών.Οι αξιωματικοί που εξέφρασαν προβληματισμό έλεγαν χαρακτηριστικά «γιατί να μένουν εκεί από τη στιγμή που εξ αρχής επρόκειτο για «καθαρή» υπόθεση όσον αφορά τις ακριβείς συνθήκες των τραυματισμών».
Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως φέτος αναμένεται να γίνουν αποστρατείες αξιωματικών (ο αριθμός αναμένεται να είναι περίπου 10 μαζί με τις πρόσφατες αποστρατείες λόγω επιλογής νέου αρχηγού) προκειμένου να υπάρξει φυσιολογική ροή ανανέωσης προσώπων, κάτι που δεν είχε γίνει πέρυσι και πρόπερσι.