Συνάντηση δημιουργικού προφορικού λόγου για μαθητές των Αρσακείων

Την 7η Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου διοργανώνει στις 15,16 και 17 Μαρτίου η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία).

Την 7η Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου διοργανώνει στις 15,16 και 17 Μαρτίου η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία).
Στην συνάντηση 260 μαθητές από όλα τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία της Αθήνας (Ψυχικού και Εκάλης), της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης θα συναντηθούν και θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μέσα από το κοινό τους ενδιαφέρον για τη ρητορική τέχνη, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να τις τεκμηριώσουν με επιχειρήματα, να ενδιαφερθούν για τη διαφορετική άποψη, να την αξιολογήσουν, να ανοιχτούν στην αντιπαράθεση μέσα από τον διάλογο, που οικοδομεί την πλουραλιστική δημοκρατία η οποία χωράει και ενώνει με τους νόμους της τη διαφορετικότητα.
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των Αρσακείων σχολείων, ο θεσμός των Συναντήσεων Δημιουργικού Προφορικού Λόγου αποσκοπεί στην εξάσκηση των νέων στην τέχνη της Ρητορικής μέσα από τα καθιερωμένα αγωνίσματα των Διττών Λόγων (debate), του Αυθόρμητου Λόγου, του Προτρεπτικού Λόγου και της Νοηματικής Ανάγνωσης.
Οι συναντήσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν ελεύθερα αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και τις γλωσσικές δεξιότητές τους και να βιώσουν την αξία της «πολιτισμένης» αντιπαράθεσης μέσα σε ένα χαρούμενο και φιλικό περιβάλλον.
Η 7η Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες (15-16 Μαρτίου) θα διεξαχθούν στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης οι Προκριματικοί γύροι των Αγωνισμάτων, ενώ το πρωί της τρίτης ημέρας (17 Μαρτίου) στη Στοά του Βιβλίου οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τους Τελικούς Γύρους των αγωνισμάτων.
Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης-Βράβευσης, παρουσία επισήμων, οι οποίοι και θα βραβεύσουν τους μαθητές που θα διακριθούν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk