«Θετικές» θεωρούν οι φαρμακοποιοί τις θέσεις που ανέπτυξε στην τρόικα ο υπουργός Υγείας, αν και παραμένουν επιφυλακτικοί για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Εντός της Τρίτης η απόφαση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων, έπειτα από τη διήμερη απεργία στα φαρμακεία.

Έπειτα από συνάντησή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε ότι «οι θέσεις τις οποίες το υπουργείο Υγείας ανέπτυξε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μας βρίσκουν σε ένα πλαίσιο θετικό».

«Πιστεύουμε ότι [οι θέσεις του υπουργείου] θα υιοθετηθούν προς την προστασία της δημόσιας
υγείας»
πρόσθεσε. «Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί
μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να
εφησυχάζουμε, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας.
Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των
διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν»
είπε.

Σε ερώτηση για το τι θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί στη συνέλευση της Τρίτης, ο κ. Θεοδοσιάδης απάντησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση. «Κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία» δήλωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που τελικά δεν γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις, ο υπουργός Υγείας είπε ότι πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια, αλλά «πηγαίνουμε με αισιοδοξία».