Αυξάνεται το εφάπαξ σε αστυνομικούς και υπαλλήλους του Δημόσιας Τάξης

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ στους αστυνομικούς και στους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ). Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας, το εφάπαξ θα είναι σημαντικά αυξημένο, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του.

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα έχει εξοφληθεί το εφάπαξ στους αστυνομικούς και στους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε την Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, το εφάπαξ θα είναι σημαντικά αυξημένο, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η αναλογιστική εκτίμηση που είχε γίνει από το υπουργείο Εργασίας δείχνει ότι το εφάπαξ που χορηγούσε το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε μειωθεί κατά περίπου 45% – 49%.

Η μείωση αυτή περιορίζεται πλέον, μεσοσταθμικά, μεταξύ 20% και 25% και αφού προηγήθηκε αφενός αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του Ταμείου, αφετέρου ελήφθησαν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η μηνιαία αύξηση των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων (προ του 1993) κατά 45%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk