Τέλος στον «πονοκέφαλο» της άδειας μπαταρίας του κινητού θα μπορούσε να προσφέρει το InkPhone: ένα τηλέφωνο με οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης και διάρκεια ζωής δύο εβδομάδων με μια και μοναδική φόρτιση. Η νέα συσκευή με οθόνη 4,3 ιντσών, με ενισχυμένο Gorilla Glass, ανήκει στην πολωνική εταιρεία Onyx. Είναι εξοπλισμένη με μια μπαταρία 1,800mAh και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της τεχνολογικής έκθεσης Cebit, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ανόβερο, στη Γερμανία.

Πηγή ζωής η οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης

Σύμφωνα με τους επινοητές της «αθάνατης» συσκευής, το μυστικό της… μακροζωίας της κρύβεται στην ασπρόμαυρη οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης, η οποία μοιάζει με εκείνη των e-book και απαιτεί πολύ χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας συγκριτικά με τις «αδηφάγες» οθόνες υψηλής ανάλυσης που κουβαλούν τα «έξυπνα» κινητά.

«Οι χαμηλές επιδόσεις της μπαταρίας αποτελούν ένα σοβαρό μειονέκτημα των σύγχρονων κινητών» αναφέρει με ανακοίνωσή της η Onyx. «Πολλαπλές παράλληλες λειτουργίες και εφαρμογές οδηγούν στην αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση των συγκεκριμένων συσκευών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη καθημερινής φόρτισης των κινητών».

Το Onyxphone διαθέτει επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 512MB και τρέχει μια ειδική έκδοση Android. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, αποτελεί υβρίδιο smartphone και eReader, καθώς προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, να στέλνει γραπτά μηνύματα, να διαβάζει ξεκούραστα τα αγαπημένα του βιβλία και να πλοηγείται ξέγνοιαστα στο Διαδίκτυο. Για την ώρα, η εταιρεία δεν έχει γνωστοποίησει περαιτέρω πληροφορίες γύρω από την κυκλοφορία του κινητού ή την τιμή του.

Προτάσεις οικονομίας από τον Βορρά

Πριν από λίγες μέρες, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου κινητής τηλεφωνίας που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, μια ρωσική εταιρεία παρουσίασε τη δική της πρόταση για εξοικονόμηση ενέργειας, με τη νέα, βελτιωμένη έκδοση του Yotaphone.Το κινητό με «διχασμένη» προσωπικότητα, διαθέτει δύο οθόνες: μια οθόνη αφής ηλεκτρονικής μελάνης 4,7 ιντσών και μια Full HD AMOLED οθόνη 5 ιντσών. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η συχνή λειτουργία της οθόνης e-ink π.χ. για την ανάγνωση γραπτών μηνυμάτων, τη σύνταξη email ή την πλοήγηση στα social media, θα μπορούσε να γλιτώσει πολύτιμη ενέργεια από τη μπαταρία της συσκευής. Το Yota διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 2,3 GHz, μνήμη RAM 2 GB και «τρέχει» λειτουργικό Android ΚitKat. Διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 8 MP με φλας LED και αυτόματη εστίαση και οπίσθια 2 MP. Σύμφωνα με την επινοήτρια από τη Μόσχα, το επαναστατικό κινητό διπλής όψης, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Ρωσία στα τέλη του 2014 προς 499 ευρώ, ενώ λίγο αργότερο θα κάνει την εμφάνισή του σε Ασία και ΗΠΑ.

Το «διχασμένο» κινητό Yotaphone