Υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Μ. Μπόλαρης

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών, Μάρκος Μπόλαρης. «Είμαστε ενεργοί, δημοκρατικοί πολίτες. Μπορούμε ανεξάρτητοι και χωρίς κομματικές σκοπιμότητες να προχωρήσουμε μπροστά» δήλωσε, εμμένοντας στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητά τους. Σημείωσε ότι επιδίωξή του είναι στο ψηφοδέλτιό του να συμπεριλάβει πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, την Κεντροδεξιά και την Αριστερά.

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σερρών, Μάρκος Μπόλαρης.

«Είμαστε ενεργοί, δημοκρατικοί πολίτες. Μπορούμε ανεξάρτητοι και χωρίς κομματικές σκοπιμότητες να προχωρήσουμε μπροστά» δήλωσε, εμμένοντας στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του.

Σε συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι επιδίωξή του είναι στο ψηφοδέλτιό του να συμπεριλάβει πρόσωπα από την Κεντροαριστερά, την Κεντροδεξιά και την Αριστερά.

Ο κ. Μπόλαρης κατηγόρησε τις διοικήσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, λέγοντας ότι «είχαν έλλειμμα πολιτικής, σχεδίου και οράματος και κινήθηκαν με τη λογική του επαρχιώτη που δίνει αναφορά στην Αθήνα και ζητιανεύει από την Αθήνα».

«Εμείς δεν ερχόμαστε να κάνουμε επαρχιώτικη πολιτική, αλλά να ασκήσουμε ευρωπαϊκές πολιτικές στην Κεντρική Μακεδονία, με δημοκρατία και συνοχή για την ανάπτυξη. Με βαθύ αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης θέλουμε να υπηρετήσουμε τον τόπο στην περίοδο της κρίσης, να τεθούμε στην υπηρεσία των νέων παιδιών που μας κοιτάζουν στα μάτια και με αγωνία μας ρωτάνε που πάμε» επισήμανε ο κ. Μπόλαρης.

Τόνισε ότι θα αγωνιστεί για να κερδίσει τις ψήφους των πολιτών, χωρίς προσωπικές επιθέσεις προς τους άλλους υποψήφιους. Ο στόχος του είναι να μετατραπεί σε μοχλό ενέργειας η δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας από τις θυσίες που υφίσταται και τόνισε πως δεν τον εκφράζει η αντίθεση Μηνμόνιο-αντιΜνημόνιο.

Δεσμεύτηκε για απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, καθώς, όπως είπε, στον τομέα αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωταγωνίστησε αρνητικά τα προηγούμενα χρόνια.

Δήλωσε πως η παράταξή του δεν θα περιφέρει προεκλογικά κομματικά λάβαρα, τα περισσότερα από τα οποία είναι «κουρελιασμένα».

Για την Κίνηση των «58» ο κ. Μπόλαρης σχολίασε πως «έπεσε στα βράχια επειδή δεν βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο». Για το «Ποτάμι» είπε ότι είναι «όμορφη παρομοίωση» και αναρωτήθηκε αν «θα γίνει πολιτική;».

Σε ερώτηση για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που είχε εκφράσει την ευχή να εκλεγεί περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ. Μπόλαρης απάντησε: «Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι φίλος και έκανε αυτή τη δήλωση τη συγκεκριμένη ιστορική και χρονική συγκυρία. Έχει τη δυνατότητα να ξαναεξετάσει όλο το ζήτημα από την αρχή».

Ευχαρίστησε, ιδιαιτέρως, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, επειδή, όπως είπε, σεβάστηκε την ανεξάρτητη πορεία του. Στο πλευρό του κ. Μπόλαρη ήταν ο επικεφαλής της παράταξης της ΔΗΜΑΡ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Αδάμ Δράγας, γραπτό χαιρετισμό έστειλαν οι βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη και Κατερίνα Μάρκου, ενώ παραβρέθηκαν στελέχη του κόμματος από τον χώρο της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Παρόντες στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας ήταν 8 από τους 18 περιφερειακούς συμβούλους (ένας έχει αποχωρήσει), που είχαν εκλεγεί το 2010, όταν ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Θεοδωρίδης. Επίσης το στέλεχος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Κώστας Τσιτουρίδης (ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος έχει δηλώσει πως θα στηρίξει τον κ. Μπόλαρη, εφόσον κατέβει στις εκλογές), ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Μπάμπης Αποστολίδης.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk