Τα εύσημα του ιστορικού ηγέτη του Sinn Fein, κ. Τζέρι Ανταμς, με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη στο Δουβλίνο, εισέπραξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας.
Ο κ. Ανταμς είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την άποψη ότι η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα για την ηγεσία της Κομισιόν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Ανέφερε επίσης ότι συμφωνεί με τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης και, καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος του ευρωπαϊκού χρέους, με την δημιουργία μετώπου εναντίον της πολιτικής λιτότητας και υπέρ των αναπτυξιακών πολιτικών.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο ότι η ενίσχυση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής αριστεράς θα έχει μεγάλη σημασία και ενδέχεται να αποτελέσει σημαντική παράμετρο για τις περαιτέρω εξελίξεις στην Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ιρλανδική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Ιρλανδία η οποία αριθμεί περίπου χίλια μέλη.