Π. Ρήγας: «Σεβόμαστε τον Γ. Παπανδρέου και την αυτονομία του»

Την Τρίτη 11 Μαρτίου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm για το ΠΑΣΟΚ, την «Ελιά» και τον Γ. Παπανδρέου

Την Τρίτη 11 Μαρτίου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, Παναγιώτης Ρήγας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το ΠαΣοΚ, την «Ελιά» και τον Γ. Παπανδρέου.{{{ audio1 }}}

Για το ΠαΣοΚ, την «Ελιά» και τον Γ. Παπανδρέου

«Δεν μπορώ να εικάσω ή να προβλέψω, αλλά θέλω να ελπίζω ότι οποιαδήποτε διαφωνία δεν θα φτάσει μέχρι του σημείου να θέσει σε αμφισβήτηση την πολιτική σταθερότητα και πορεία της κυβέρνησης. Διότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα ή χειρότερα – και αυτό έχει σημασία, ιδιαίτερα για εμάς, αλλά για το πολιτικό σύστημα προέχει να πάει καλά η χώρα. Εάν η οποιαδήποτε διαφωνία κάποιου, σε ζητήματα πολιτικής φύσεως, όπως η «Ελιά», θα οδηγήσει σε μια κατάσταση που θα κλονίσει τη σταθερότητα. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι θα συμβεί.

Πιστεύω ότι σεβόμαστε (τον Γ. Παπανδρέου) και έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται με μια σχετική αυτονομία σε ό,τι αφορά τις απόψεις του, αλλά από εκεί και πέρα, δημιουργούνται θέματα προφανώς. Δεν ξέρω αν είναι μέσα στις προθέσεις του να δημιουργήσει νέο κόμμα ή να ξεκινήσει μια νέα πολιτική κίνηση. Δεν το αποκλείω, αλλά πιστεύω ότι η συγκυρία, η συνολικότερη κατάσταση και ρευστότητα δεν επιτρέπουν τέτοιες κινήσεις. Το ΠΑΣΟΚ, αυτό που κάνει, το κάνει με κόστος. Όμως, έχουμε διαπιστώσει κάτι που όλοι το βλέπουν, ότι για πολλούς λόγους, το ΠΑΣΟΚ διέρχεται πράγματι τη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του και μόνο του δεν μπορεί να πορευθεί στο μέλλον, εάν δεν συνεργαστεί με κάποιες πολιτικές δυνάμεις και κινήσεις. Η προσπάθεια που γίνεται τώρα να ανασυγκροτηθεί η Κεντροαριστερά, η σοσιαλδημοκρατία και ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης είναι μια μοναδική ευκαιρία και δεν υπάρχει δεύτερη λύση, για το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετέχει στην ανασυγκρότηση του χώρου και να διατηρήσει ταυτόχρονα την αυτονομία του, διότι αν επιλέξει όπως η ΔΗΜΑΡ να προχωρήσει μόνο του, θα οδηγηθεί στην αποτυχία και το αδιέξοδο στην πορεία του.

Δεν θα σχολιάσω τι είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, θεωρώντας ότι καθένας μας έχει το προσωπικό του στιλ, την προσωπική του φόρτιση και την άποψή του. Η δική μου άποψη είναι ότι αυτή τη στιγμή, πολιτικές που έχουν ως μόνο κίνητρο φιλοδοξίες, προσωπικές αγωνίες και δεν κινούνται στη λογική της συλλογικής προσπάθειας δεν θα έχουν μέλλον. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα κλονίσουν και όποια ίχνη εμπιστοσύνης έχει η κοινωνία στο ΠΑΣΟΚ. Και στο παρελθόν έχουν ακουστεί οξείες κριτικές, αλλά θεωρώ ότι όταν ακούγονται σε περιόδους έντασης, όπως και στο παρελθόν, δεν κάνουν καλό. Και αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένα από αυτά που είπε ο κ. Κουκουλόπουλος δεν είναι αλήθεια. Δυστυχώς είναι αλήθεια, αλλά επαναλαμβάνω ότι καθένας έχει την άποψή του και τον τρόπο που εκφράζεται και επίσης καλό είναι σε περιπτώσεις που οι σχέσεις κλονίζονται να μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Δεν υπάρχει λόγος, όταν μπορούμε να συνεννοηθούμε.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk