Θύματα δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι έπεσαν τέσσερα άτομα του αντιφασιστικού χώρου στο Μάλμε της Σουηδίας, με τον έναν από τους τραυματίες να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία συνέλαβε ως δράστες τρεις νεαρούς που πρόσκεινται στο νεοναζιστικό «Κόμμα Σουηδών» και κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα Σαββάτου προς Παρασκευή στο Μάλμε, μερικές ώρες μετά την πορεία εναντίον της βίας σε βάρος γυναικών. Σύμφωνα με τις αναφορές στο σουηδικό τύπο και τις ενημερώσεις από τη σουηδική αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε στο Μελενβονγκστοργκετ του Μάλμε, όπου έχουν ισχυρή παρουσία αναρχοαυτόνομες ομάδες.

Ομάδα τουλάχιστον έξι ατόμων που δραστηριοποιούνται στο αντιφασιστικό κίνημα δέχθηκαν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, επίθεση με μαχαίρι από τρεις νεαρούς που επίσης ήταν γνωστοί στην περιοχή για την υποστήριξή τους στο νεοναζιστικό Svenskarnas Parti (Κόμμα Σουηδών).

Τέσσερα άτομα της πρώτης ομάδας, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μαχαιρώθηκαν. Ο ένας από αυτούς, ένας 25χρονος, νοσηλεύεται σε καταστολή σε κρίσιμη κατάσταση και ο δεύτερος έχει μαχαιρωθεί στον πνεύμονα.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν. Νωρίς την Κυριακή, η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα ως δράστες του περιστατικού και λίγο αργότερα και έναν τρίτο σε σχέση με την υπόθεση.

Σε βάρος και των τριών, όπως αναφέρει η Aftobladert, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανρθωποκτονίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως και τα υπόλοιπα σουηδικά ΜΜΕ, η αστυνομία αναφέρει πως οι τρεις συλληφθέντες είναι μέλη του «Κόμματος Σουηδών».

Το ίδιο το κόμμα σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως τα περιστατικά έχουν διαστρεβλωθεί και οι τρεις βρίσκονταν σε αυτοάμυνα. Αναγνωρίζει πως ανάμεσα στην ομάδα βρίσκονταν και «κάποιοι που ήταν μέλη του κόμματος».