Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα ξανακαθίσουν 42 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των μετοχών «φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η αίτηση αναίρεσης στρέφεται κατά της ομόφωνης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία αθωώθηκαν οι 42.

Ο κ. Βουρλιώτης υποστηρίζει ότι η αθωωτική απόφαση δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Επί της αιτήσεώς του θα εκδοθεί σχετική απόφαση.

Βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι: ο χρηματιστής, οι επιχειρηματίες Γεώργιος Μπατατούδης (Ιντερσάτ), Παναγιώτης Πανούσης (Αττι-Κατ), Κωνσταντίνος Στέγγος, Χρυσή Στέγγου, Γιώργος Στέγγος και Στυλιανή Στέγγου, Ζωή Στέγγου (Τεχνική Ολυμπιακή), Σπυρίδων Τασόγλου (Σπ. Τασόγλου ΑΕΕ), οι χατιστές Ηλίας Τσοτάκο, Ηλίας Μπογδάνος (Active Επενδυτική), οι Ελένη Ζησιμοπούλου, Ιωάννη Σφακιανάκη, Αγγελική Ζησιμοπούλου, ο εφοπλιστής Βασίλειος Μανιός και η σύζυγός του Αναστασία Κολλακή, ο επίσης εφοπλιστής Παντελής-Ελευθέριος Κολλάκης, οι Σταύρος Γαλανάκης, Ιωάννης Τσούρτης, Βαρβάρα Τσούρτη, Σταυρούλα-Μαρία Λακοπούλου και Ιορδάνης Αρζόγλου.