Εκδικάσθηκε σήμερα ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η από 30.1.2013 μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου κατά του εκδότη της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» κ. Γιάννη Παπαδόπουλου και του αρθρογράφου της ιδίας εφημερίδας Γιάγκου Μικελίδη.
Το Δικαστήριο κήρυξε και τους δύο κατηγορουμένους ενόχους για το ποινικό αδίκημα της απλής και δια του τύπου συκοφαντικής δυσφήμισης και επέβαλε σε κάθε έναν από αυτούς ποινή φυλάκισης 10 μηνών η οποία κατ΄αρχήν μετετράπη σε χρήμα.

Κατά του κ. Γιάννη Παπαδόπουλου και άλλων αρθρογράφων της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» έχουν ασκηθεί τρεις ακόμη μηνύσεις για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, για την πρώτη δε εκ των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη και έχει παραπεμφθεί για να εκδικασθεί στο ακροατήριο του Γ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 26.6.2014.

Εξερχόμενος του δικαστηρίου, εις το οποίο ο κ. Βγενόπουλος παρέστη προσωπικώς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με σειρά δικαστικών ενεργειών θα επιτύχω να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου η οποία έχει πληγεί στην Κύπρο βάναυσα και παράνομα. Δεν επιθυμώ να σχολιάσω την καταδικαστική απόφαση κατά του κ. Παπαδόπουλου αφού θα ασκήσει έφεση κατ΄αυτής και σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητός του που ισχύει για όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας, παρότι ο ίδιος δεν εσεβάστηκε ούτε σέβεται το δικό μου τεκμήριο αθωότητος και μάλιστα για υποθέσεις που δεν έχουν καν αχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης».