Περίπου 200 τόνους καύσιμα, έχει στις δεξαμενές του το τουρκικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ «YUSUF CEPNIOGLU» με σημαία Τουρκίας, που έχει προσαράξει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στα βόρεια των ακτών της Μυκόνου και έχει εγκαταλειφθεί από το 14μελές πλήρωμά του λόγω μεγάλης εισροής υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητηθεί επίσης αναλυτικά το περιεχόμενο που μεταφέρουν τα 204 κοντέινερ, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν μέσα σε αυτά επικίνδυνα φορτία.
Στο νησί της Μυκόνου έχει μεταβεί κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος από το υπουργείο Ναυτιλίας, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλασσιού περιβάλλοντος, προκειμένου να συνδράμει το έργο του τοπικού Λιμεναρχείου που έχει ενισχυθεί με μέσα και υλικά απορρύπανσης για την περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση τους.
Στη θαλάσσια περιοχή εξακολουθούν να επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό η κατάσταση του πλοίου δεν παρουσιάζει σημαντική μεταβολή «και μέχρι στιγμής παρατηρείται περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής. Λόγω των ισχυρών ανέμων, μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει αποσπαστεί από το φορτίο του πλοίου, τα οποία επιπλέουν, επίσης, μεταξύ πλοίου και βραχώδους ακτής»
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη αναθέσει τις σχετικές ενέργειες προστασίας του θαλασσιού περιβάλλοντος σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη καταπλεύσει στην περιοχή.
Το πλήρωμα του πλοίου 14 Τούρκοι υπήκοοι παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στη Μύκονο.
To πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.