Π. Μαντούβαλος: Υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής

Την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Μαντούβαλου για την περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό Βύρων Πολύδωρας. Επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό.

Την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Μαντούβαλου για την περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό Βύρων Πολύδωρας.

Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Πολύδωρα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον πρόεδρο της Νέας ΜΕΡΑς Χρήστο Ζώη και τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκο Νικολόπουλο, που συναποτελούν την Ένωση, καθώς και τον κ. Μαντούβαλο, ο οποίος παρουσίασε τα σχέδιά του για τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευθεί.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ανακοίνωσε την απόσυρση της δικής του υποψηφιότητας και θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό.

Ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «υποδοχή του Πέτρου Μαντούβαλου στην Ένωση», και στην «καινούργια δραστηριότητά του για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Αττικής» και ανέφερε ότι η εκτίμησή του στο πρόσωπο του Πέτρου Μαντούβαλου «ήταν ανέκπτωτη στα δύσκολα που πέρασε», ενώ προσέθεσε ότι «οι οιωνοί είναι ευχάριστοι».

Από την πλευρά του, ο κ. Μαντούβαλος είπε ότι συνιστά τιμή για τον ίδιο η επιλογή του για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Αττικής, τονίζοντας ότι «σκορπισμένοι δεν μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα». Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Νίκου Νικολόπουλου που απέσυρε την υποψηφιότητά του και πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια αυτή θα βάλει όλη του τη δύναμη.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε ότι επί ένα τετράμηνο οργάνωνε το «κίνημα της Ανατροπής» για την περιφέρεια Αττικής, και είχε -σύμφωνα με τον ίδιο- μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Είπε, επίσης, ότι θα θέσει στα στελέχη του κόμματός του την απόφασή του να αποσυρθεί και να στηρίξει τον Πέτρο Μαντούβαλο, και σημείωσε ότι δεν είναι στόχος του να κατακτήσει «χάρτινα γαλόνια», αλλά «να οργανώσουμε ένα αντικατοχικό κίνημα».

«Αυτές οι εκλογές τέτοιο χαρακτήρα έχουν, δεν γίνονται σε κενό πολιτικό. Σε αυτές τις εκλογές δεν ψάχνουμε να βρούμε τον καλό δήμαρχο, τον καλό περιφερειάρχη. Πώς θα τα καταφέρει μέσα και κάτω από αυτές τις μνημονιακές συνθήκες που ζει ο τόπος; Γι’ αυτό λέω το μεγάλο ‘ναι’ στον Πέτρο Μαντούβαλο, ο οποίος στα δύσκολα τα κατάφερε να βγει με το κούτελο καθαρό, και το κεφάλι ψηλά».

Πολύδωρας για το Ποτάμι

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Βύρων Πολύδωρας συνομίλησε με δημοσιογράφους, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σχηματισμό «Ποτάμι». Υποστήριξε ότι είναι ένα «πείραμα του αόρατου σχεδιαστηρίου», με στόχο «να ποδηγετήσει και να πολτοποιήσει τον κόσμο», και πως δεν προέρχεται από παρθενογένεση, αλλά σε αυτό συμμετέχουν «διψασμένοι πολιτικομανείς».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk