Ενα βήμα πίσω κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης από τις θέσεις που διατυπώθηκαν σε κείμενο του για την παραγωγή γιαουρτιού με γάλα σκόνη και την πρόσμειξη τύπων ελαιόλαδου με σπορέλαιο.
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε στους Ελληνες παραγωγούς από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής» το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του «έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την πρόσμιξη του ελαιολάδου με χαμηλότερης ποιότητας έλαια, όπως τα σπορέλαια. Ούτε τέθηκε ποτέ θέμα να επιτραπεί η χρήση γάλακτος σε σκόνη για την παρασκευή γιαουρτιού ή ρυζόγαλου».
Από την άλλη πλευρά, τονίζει «το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχωρεί, στηριγμένο στην μελέτη του ΟΟΣΑ, στην υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση των νομοθετημένων καρτέλ και την ομαλότερη λειτουργία της αγοράς. Στόχος είναι η άρση των εμποδίων εισόδου και η ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών».