Δυναμικό «παρών», έδωσαν την Κυριακή αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στον εορτασμό της 104ης επετείου από τα γεγονότα του Κιλελέρ, που φέτος διοργάνωσε πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, θέλοντας να υπογραμμίσει τη συνέχιση του αγροτικού αγώνα, μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στέρεα Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, έδωσαν μαζικά το «παρών» στον χώρο του μνημείου για την εξέγερση των κολίγων, όπου έκαναν την εμφάνιση τους και τρακτέρ.

Οι ίδιοι επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, που -όπως υποστηρίζουν- συνδέονται με την επιβίωση του κλάδου και των οικογενειών τους.

Αυτό επισήμανε, άλλωστε, και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε για «νέο Κιλελέρ», καθώς -όπως ισχυρίστηκε- η κυβέρνηση, με την πολιτική που ασκεί, εξωθεί τους αγρότες σε ξεσηκωμό.

Πρόσθεσε ότι οι αγρότες συνεχίζουν να οργανώνονται και να συντονίζονται και βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση. Μάλιστα χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως αφετηρία του νέου κύκλου κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων.