Πάνω από 15.000 αστυνομικοί και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν στην Λισαβόνα, κατά των πολιτικών λιτότητας και των περικοπών στους μισθούς τους.
Aπέναντί τους βρέθηκαν οι συνάδελφοι που φρουρούσαν το κτίριο του Κοινοβουλίου, για να αποτρέψουν τους δεκάδες συναδέλφους τους να εισέλθουν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον Ρούι Κόστα, εκπρόσωπο της αστυνομίας της Λισαβόνας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν τουλάχιστον δέκα τραυματισμοί και δύο συλλήψεις.

Τουλάχιστον 1.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί έξω από το Κοινοβούλιο για να αποτρέψουν την είσοδο των διαδηλωτών σε αυτό και να μην επαναληφθεί το σκηνικό του περασμένου Νοεμβρίου, όταν οι διαδηλωτές έφθασαν στις πύλες του κτιρίου της Βουλής γεγονός που τότε είχε οδηγήσει στην παραίτηση του επικεφαλής της αστυνομίας.

Λίγο πριν, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από το κέντρο της πρωτεύουσας φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών λιτότητας και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Η διαδήλωση των μελών των σωμάτων ασφαλείας οργανώθηκε αφότου τερματίστηκαν οι συνομιλίες των συνδικάτων τους με τον υπουργό Εσωτερικών Μιγκέλ Μασάντο.

Στο τέλος αυτών των διαπραγματεύσεων, τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, έλαβαν μια μικρή αναπροσαρμογή των μηνιαίων μισθών τους ύψους 25 ευρώ.

Τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας στην Πορτογαλία έχουν υποστεί σοβαρές περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών των κρατικών δαπανών.