Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια έγινε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς σε γυναίκα στην Ελλάδα. Η γυναίκα αυτή, η κυρία Ιωάννα Λεβαντή, θα βρίσκεται αύριο, Σάββατο, στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών ασθενών (ΣΥΒΑΚΑΠΑ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα βραβευθεί από τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Η συναυλία, η οποία θα ξεκινήσει στις 20.30 στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», θα περιλαμβάνει άριες, βαλς και πόλκες, αποσπάσματα από τα διασημότερα έργα του ρομαντισμού, με επίκεντρο τη βιεννέζικη μουσική του Γιόχαν Στράους, αλλά και συνθέσεις των Τσαϊκόφσκι, Πουτσίνι, Βέρντι, Μπιζέ και Σοπέν.
Επίσης, έργα των Γιόχαν Στράους και Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκιθα παρουσιαστούν σε χορογραφίες της διακεκριμένης χορογράφου Κατερίνας Ροδίου. Τη χορευτική ομάδα θα πλαισιώνουν και 45 λιλιπούτειες χορεύτριες.
Αγαπημένες άριες των Πουτσίνι, Βέρντι και Μπιζέ θα αποδώσουν η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη, πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και η μεσόφωνοςΚατερίνα Ρούσσου,γνωστή από τις εμφανίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το εμβληματικό έργο του Φρ. Σοπέν «Andante Spianato et Grande Polonaise» θα ερμηνεύσει στο πιάνο η σολίστ Τατιάνα Παπαγεωργίου.Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα τουΕθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), του υπουργείου Υγείας, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και της αυστριακής πρεσβείας. Επίσης έχει τη στήριξη του Ιδρύματος «Θώραξ».
Εισιτήρια προπωλούνται στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο 210 7282.333, www.megaron.gr
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (φοιτητικό – παιδικό), 15, 20, 25 ευρώ και 45 ευρώ (VIP).
Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών Ασθενών.