Ενα «πλυντήριο πιάτων» στη Σελήνη

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού LunarX Prize της Google για την κατασκευή ενός σκάφους που θα προσεδαφιστεί στη Σελήνη και θα στείλει εικόνες και βίντεο μια νέα εταιρεία, η SpaceLL, παρουσίασε την πρόταση της που είναι ομολογουμένως… ιδιαίτερη. Οι μηχανικοί και τεχνικοί της εταιρείας κατασκεύασαν ένα σκάφος που έχει μέγεθος πλυντηρίου πιάτων και ζυγίζει 140 κιλά.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού LunarX Prize της Google για την κατασκευή ενός σκάφους που θα προσεδαφιστεί στη Σελήνη και θα στείλει εικόνες και βίντεο μια νέα εταιρεία, η SpaceLL, παρουσίασε την πρότασή της που είναι ομολογουμένως… ιδιαίτερη. Οι μηχανικοί και τεχνικοί της εταιρείας κατασκεύασαν ένα σκάφος που έχει μέγεθος πλυντηρίου πιάτων και ζυγίζει 140 κιλά.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν αρχικά 33 εταιρείες και έχουν πλέον απομείνει 18. Το σκάφος της SpaceLL έχει λάβει το προσωρινό όνομα «Σπουργίτι» και σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας το κόστος του δεν θα ξεπεράσει τα 36 εκ. δολάρια ποσό που οι ίδιοι θεωρούν ότι θα είναι το μικρότερο από εκείνο των άλλων προτάσεων του διαγωνισμού. Το «Σπουργίτι» θα είναι εφοδιασμένο με εννέα υπολογιστές και οκτώ κάμερες και σε περίπτωση που τελικά πάρει την τελική έγκριση και φτάσει στη Σελήνη θα είναι το πιο μικρό και ταυτόχρονα πιο προηγμένο σκάφος που έχει προσεδαφιστεί στον φυσικό μας δορυφόρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk