Η κυρία του γερμανού προέδρου

Ποια ήταν η κυρία που συνόδευε σε κάθε το βήμα του τον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ…

Ποια ήταν η κυρία που συνόδευε σε κάθε το βήμα του τον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ στην επίσκεψή του στην Ελλάδα; Ποια τέλος πάντων εμφανίζεται, έστω και ανεπισήμως, ως η πρώτη κυρία της Γερμανίας; Ονομάζεται Ντανιέλ Σαντ, είναι 52 ετών και είναι και «μαχητική», όπως μου τη χαρακτήρισαν, δημοσιογράφος στα γερμανικά ΜΜΕ. Στο αυστηρό πρωτόκολλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας χαρακτηριζόταν ως «σύντροφος» του γερμανού προέδρου και ως έτσι εμφανιζόταν σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις που έγιναν προς τιμήν του. Τώρα θα πείτε ότι πιθανόν όλα αυτά να θυμίζουν λίγο Ολάντ και Τριερβελέρ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο γερμανός πρόεδρος είναι πάστορας και μάλιστα στο παρελθόν είχε ηγηθεί εκστρατειών κατά της διαφθοράς και κατά των διωγμών που έκανε η περιβόητη Στάζι στην πρώην Ανατολική Γερμανία.
Η ουσία όμως είναι άλλη γιατί η κυρία Σαντ με προτιμήσεις στα ταγέρ, χρώματος μοβ, τύπου… Μέρκελ και με κόμμωση επίσης τύπου Μέρκελ, με κολιέ (αυτό με τις χοντρές χάντρες) όπως ακριβώς της κυρίας Μέρκελ, μάγεψε τους συνομιλητές της στην Αθήνα. Ελεγαν, όπως μου αφηγήθηκαν, ότι «ήταν ομορφότερη, πιο αδύνατη και πιο γλυκιά από τη γερμανίδα καγκελάριο και κέρδιζε αμέσως τους συνομιλητές της». Φάνηκε ιδιαίτερα να αγαπά τη χώρα μας, γνώριζε την ιστορία της και επαγγελματικά είχε καλύψει στο παρελθόν πολλά γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας.


Η Βίβιαν και ο Ρέμος

Αλλά τι νομίζετε ότι συζητούν μεταξύ τους οι σύζυγοι των πολιτικών όταν βρίσκονται σε επίσημα δείπνα που πάντοτε κάθονται μακριά από τους συζύγους τους; Για τα παιδιά τους και για τα νυχτερινά κέντρα. Να, πάρτε για παράδειγμα την κυρία Βίβιαν Αβραμοπούλου, η οποία στο δείπνο προς τιμήν του γερμανού προέδρου κάθησε σε ένα τραπέζι μαζί με υπουργούς, έναν βουλευτή, έναν τραπεζίτη και με τους συνεργάτες του κ. Κ. Παπούλια. Αποκάλυψε ότι ο μεγάλος της γιος βρίσκεται στην Αμερική και σπουδάζει μάρκετινγκ, ενώ ο μικρότερος που είναι στην εφηβική ηλικία μένει μαζί τους. Διαμαρτυρήθηκε για τα ωράρια των νυχτερινών κέντρων που μένουν έως το πρωί και ταλαιπωρούν παιδιά και γονείς και επιδοκίμασε τον Αντώνη Ρέμο που αρχίζει το πρόγραμμά του νωρίς και τελειώνει νωρίς, χωρίς να χάνει από την πελατεία του.


Ο κ. Τσίπρας και η γραβάτα

Οι μόνοι που δεν φόρεσαν γραβάτες (και ήταν σαν τις μύγες μέσα στο γάλα) στο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του γερμανού προέδρου ήταν ο κ. Αλ. Τσίπραςδεν θα φορέσω ποτέ γραβάτα» έλεγε) και ο κ. Μ. Γλέζος («ο γερμανός πρόεδρος κατάλαβε ότι θα είμαστε η επόμενη κυβέρνηση, γι’ αυτό μας επισκέφθηκε, εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ» έλεγε). Κατά τα άλλα οι πάντες απόλαυσαν, φορώντας γραβάτες, το ριζότο με τις γαρίδες και το κατσικάκι με τις αγκινάρες καθώς και την τάρτα με τα μύρτιλα, ενώ είχε σημασία και το πώς κάθησαν στο δείπνο. Και γι’ αυτό είχε φροντίσει η Προεδρία της Δημοκρατίας και φάνηκε εκ των πραγμάτων να δικαιώνεται. Οι κ.κ. Τσίπρας και Βενιζέλος όχι μόνον δεν αντάλλαξαν χειραψία, αλλά ούτε καν μίλησε ο ένας στον άλλον και έτσι κάθησαν απέναντι. Ο κ. Βενιζέλος καθόταν δίπλα στη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον κ. Κ. Χατζηδάκη τον έβαλαν να καθήσει μαζί με τραπεζίτες και τους εξηγούσε τι ακριβώς συμβαίνει με την τρόικα: «Αυτός του ΔΝΤ είναι που επιμένει για την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι ο πιο πείσμων» ανέφερε, για να σημειώσει ότι το θέμα αυτό παραμένει αγκάθι. Και όταν τον ρώτησαν τι ακριβώς συμβαίνει με την περίφημη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», απάντησε ότι ναι μεν είναι μικρό θέμα, αλλά εάν προσθέσεις και άλλα μικρά θέματα (γάλα, βιβλία, τσιμέντο κ.τ.λ.) γίνεται ένα μεγάλο θέμα και δύσκολο να λυθεί.
Οταν ο Ταμήλος συνάντησε τον Αδωνι

Και ξαφνικά, την Παρασκευή ο κ. Μιχ. Ταμήλος αντί να πάει στην εκλογική του περιφέρεια στα Τρίκαλα, πήγε επίσκεψη στο γραφείο του κ. Αδ. Γεωργιάδη. Σας μεταφέρω ακριβώς τους απίστευτους διαλόγους που διαδραματίστηκαν στο γραφείο του υπουργού, παρουσία και του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ. Διον. Δαβουρλή (διακεκριμένου γαλάζιου κομματικού στελέχους): «Τώρα που πήγες στο Χάρβαρντ, ποιος σε πιάνει, μεγάλε» του είπε ευθύς αμέσως ο κ. Ταμήλος, όταν ο κ. Γεωργιάδης του είπε ότι δεν είχε χρόνο να συνομιλήσει μαζί του και ότι «θα πιω γρήγορα στα όρθια το εσπρεσάκι μου και θα φύγω…». Κάτι βεβαίως που δεν άρεσε στον κ. Ταμήλο που πήγε εκτάκτως στον υπουργό για να διεκπεραιώσει κάποια θέματα του Νοσοκομείου Τρικάλων: «Κόψε λίγο, ρε μεγάλε, κράτα δυνάμεις, μην ανοίγεις συνεχώς θέματα, να είσαι συγκρατημένος» είπε στον Αδωνι, ο οποίος δικαιολογήθηκε: «Μα δεν με αφήνουν ήσυχο, δεν με αφήνουν να… αγιάσω» και αποχώρησε.
nnn
Ετσι ο κ. Ταμήλος έμεινε μόνος μαζί τον κ. Δαβουρλή για να διατυπώσει τα αιτήματά του, αλλά τον βασάνιζε, όπως έλεγε, η υπερπροβολή που έχει ο κ. Γεωργιάδης: «Βγαίνει στις τηλεοράσεις και κάνει δηλώσεις για τα πάντα, για την άμυνα, για την ΑΟΖ, για την Ουκρανία, για το πρωτογενές πλεόνασμα, για την τρόικα. Πες του να κάνει λίγο κράτει… Και με την ευκαιρία, έχεις κανένα βιντεάκι από τις ομιλίες του στο Χάρβαρντ να το δούμε και εμείς;» είπε στον έκπληκτο συνεργάτη του υπουργού.

Η Φωτεινή η γάτα και η Μερτσέντες

Ένα τηλεφώνημα δέχτηκε από την ασφάλεια της Βουλής η κυρία Φωτεινή Πιπιλή: «Κυρία μου ελάτε στη Βουλή, ξεχάσατε μία γάτα στο αυτοκίνητό σας και νιαουρίζει», της είπαν οι αστυνομικοί. Η κυρία Πιπιλή δεν πήγε η ίδια, αλλά έστειλε έναν συνεργάτη της στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής, όπου παρκάρει την ασημένια βουλευτική της Μερτσέντες για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο συνεργάτης της πήγε συνοδεία… αστυνομικού άνοιξε το αυτοκίνητο και δεν βρήκε τίποτα μέσα. Τα νιαουρίσματα όμως ήταν έντονα, οπότε ο συνεργάτης της ανέλαβε να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο. Ανακάλυψε στη μηχανή τη γάτα, αλλά όχι μόνη της. Μαζί της ήταν τέσσερα γατάκια που μόλις τα γέννησε. Ο συνεργάτης παίρνει τηλέφωνο την κυρία Πιπιλή και της αναγγέλλει το… χαρμόσυνο γεγονός. Η βουλευτής γνωστή ζωόφιλος, δίνει εντολή στον συνεργάτη της να πάρει το…νεσεσέρ από το αυτοκίνητο και να βάλει μέσα τα γατάκια: «Από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται στο γκαράζ, η γάτα κατάλαβε πόσο ζωόφιλη είμαι και προτίμησε το δικό μου για να γεννήσει», έλεγε υπερηφάνως. Τώρα θα πείτε τι έγιναν τα γατάκια; Γνωρίζω αλλά δεν λέω για να μην χαλάσει η σούπα!.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk