Προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ για το τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, υπέρ της ΝΕΡΙΤ.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ υπέρ της ΝΕΡΙΤ.

Στην αίτησή της η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με την οποία καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ και ο τρόπος είσπραξής του.

Οπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, το επίμαχο ανταποδοτικό τέλος επιβάλλεται σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ανεξάρτητα αν βλέπουν ή όχι τηλεόραση, με συνέπεια να αποτελεί φόρο.

«Οι φορολογούμενοι ήδη επιβαρύνονται για τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ), που λειτουργεί εν μέρει και χρηματοδοτείται μέσω κρατικού προϋπολογισμού και επιβαρύνονται εκ νέου για την ίδια αιτία μέσω του νέου ανταποδοτικού τέλους», επισημαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ αντιβαίνει στα αρθρα 25 και 4 του Συντάγματος για την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας των πολιτών ενώπιον του Νόμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk