Ποιες αποδείξεις θα ισχύσουν χωρίς καμία μείωση για τις δηλώσεις 2014

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις του 2014, δηλαδή για τα εισοδήματα του 2013, θα ισχύσουν όλες οι αποδείξεις που ίσχυαν και πέρυσι χωρίς καμία μείωση. Μετά από πολλές παλινωδίες και σχέδια για το 50% των ποσών σε σουπερμάρκετ και βενζινάδικα τελικά το υπουργείο κατέληξε στο να μην αλλάξει τίποτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις του 2014, δηλαδή για τα εισοδήματα του 2013, θα ισχύσουν όλες οι αποδείξεις που ίσχυαν και πέρυσι χωρίς καμία μείωση. Μετά από πολλές παλινωδίες και σχέδια για το 50% των ποσών σε σουπερμάρκετ και βενζινάδικα τελικά το υπουργείο κατέληξε στο να μην αλλάξει τίποτα.

Η ανακοίνωση

Αναφορικά με τον καθορισμό δαπανών για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2014 το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη ορίζεται ότι και κατά την τρέχουσα χρήση οι αποδείξεις που απαιτείται να προσκομίσει ο φορολογούμενος από αγορές ειδών διατροφής και καυσίμων θα υπολογίζονται στο σύνολό τους.

Προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων να διατηρηθεί ακέραιο, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.

Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα. Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών και συγκεκριμένα:

· Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά

· Αλκοολούχα ποτά και καπνός

· Ένδυση και υπόδηση

· Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας)

· Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες

· Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί)

· Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια

· Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών)

· Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια

Αλλά αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk