Μ. Βορίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να καταδικάσει τον κ. Γιαννόπουλο και όχι να πει ότι δεν είναι μέλος του»

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρομοκρατία, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το «Ποτάμι»

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρομοκρατία, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το «Ποτάμι».{{{ audio1 }}}

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

«Όχι, δεν πιστεύω (ότι παίζει πολιτικό παιχνίδι η τρόικα). Αυτά είναι εξαιρετικά τεχνικού τύπου συζητήσεις π.χ. για τις τράπεζες και οι παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη και μπορεί να υπάρχουν και διαφωνίες επιστημονικές. Θα λυθούν όλα αυτά, δεν νομίζω ότι θα μας οδηγήσουν σε κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Νομίζω ότι υπάρχει μια συζήτηση και είναι γνωστή, για μια σειρά από θέματα. Προφανώς η κυβέρνηση έχει τις απόψεις της και προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με αυτές και το ίδιο η τρόικα και μέσα από αυτή τη γνωστή κουβέντα που γίνεται πάντα καταλήγουμε σε μια συμφωνία, η οποία γεφυρώνει τις διαφωνίες αυτές.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης είναι κεντρικό και θα παραμένει έτσι, είτε με είτε χωρίς τρόικα, που σημαίνει ότι το να πάμε χωρίς τη δόση έως τις ευρωεκλογές είναι ζήτημα εάν αντέχουμε έτσι.»

Για το «Ποτάμι»

«Δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Όποιος θέλει, σε μια δημοκρατία, καλά κάνει και επιχειρεί εκλογικά και μ’ αυτήν την έννοια η πολυφωνία και ο πλουραλισμός μια χαρά είναι. Το μόνο που θέλω να πω και επιμένω είναι ότι κανείς δεν μπορεί κατά τη γνώμη μου να αποφύγει την τοποθέτηση και στάση του απέναντι στα μεγάλα ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα που συγκροτούν τις βασικές αντιπαραθέσεις που έχουμε. Υπάρχει μια Αριστερά που είναι είτε μαρξιστική είτε ουμανιστική σοσιαλιστική, αλλά υπάρχει εκεί μια τέτοια παράδοση. Υπάρχει μια Δεξιά συντηρητική και φιλελεύθερη, κι αυτή με κάποιες αξίες. Μ’ αυτήν την έννοια λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την αναμέτρηση με μεγάλα ιδεολογικοπολιτικά φιλοσοφικά ρεύματα.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρομοκρατία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει στοιχεία ενός αριστερισμού του πρώιμου ΠΑΣΟΚ και μ’ αυτήν την έννοια βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις δεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη και κυρίως με αυτό που είναι η Ευρώπη στο σύνολό της. Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι ξένο και τρίτο προς τη σύγχρονη δομή της Ευρώπης και αυτό που συγκροτεί τις σύγχρονες οικονομίες και αυτό είναι η θεμελιακή του αντίφαση. Θέλει να κάνει κομμουνισμό και καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό και αν δεν λέει αυτό, είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη.

Δεν λέω ότι ταυτίζεται με την τρομοκρατία, αλλά ότι κατά καιρούς στελέχη του έχουν στηρίξει κατ’ επανάληψη και έχουν δείξει τη συμπάθειά τους προς τους τρομοκράτες. Το τελευταίο είναι αυτό με τον κ. Γιαννόπουλο, όπου η απάντηση για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Γιαννόπουλος δεν είναι μέλος του είναι λάθος. Ο κ. Γιαννόπουλος μετείχε σε συνδιασκέψεις του και ήταν μέλος συνιστώσας του και έχει μιλήσει για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, δεν μπορείς να απαντάς ότι δεν είναι μέλος σου. Αυτό που πρέπει να απαντήσεις είναι ότι καταδικάζεις αυτά τα πράγματα, διότι δεν σου αρέσουν καθόλου. Δεν το ακούσαμε, όμως, αυτό ακόμα…»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk